HKU

Op deze pagina's vind je interviews met docenten en afgestudeerden van de Master of Education of Arts (Master Kunsteducatie) aan HKU.

Evert Hoogendoorn:

Het onderwijs kan de leergierigheid van leerlingen en studenten beter prikkelen door principes uit de gamewereld te gebruiken.


Dat kan zowel in een online als in een offline leeromgeving. Programmaleider Evert Hoogendoorn, gamedesigner bij het Amsterdamse bedrijf IJsfontein én docent aan HKU, licht het ontwikkelprogramma toe.

Lees verder

Annemarie Geerling:

'Disciplines met elkaar laten samenwerken en elkaar inspireren'
Annemarie Geerling, masterstudent van 2013 – 2015, ontwierp een tool om kunststudenten van verschillende disciplines met elkaar te laten samenwerken en elkaar te laten inspireren: Plaii. Zij ontving hiervoor een scriptieprijs. Inmiddels wordt Plaii door verschillende scholen en organisaties ingezet..

Lees verder

Eva den Heijer:

'Ik koos deze master vanwege het projectonderwijs'
Beeldend kunstenaar Eva den Heijer heeft de Master Kunsteducatie afgerond en is tevens werkzaam als docent in het hbo.

Lees verder

Robert Stieltjes:

‘Studenten moeten rommelen, klooien en experimenteren’‘Ik kan niet meer zonder’ grinnikt Robert Stieltjes. ‘Sinds ik in 2015 mijn master diploma heb gehaald krijg ik mijn hoofd niet meer stil’.

Lees verder

Floor Vlasblom:

'Te mooi om waar te zijn'
Floor Vlasblom, masterstudent van 2014 – 2016, geeft o.a. lessen in mediawijsheid en ontwikkelde het vlogspel 'Te Mooi om Waar te Zijn' voor basisschool-leerlingen.

Lees verder

Guus Koemans:

'Dompel je onder. Experimenteer en draag naar harte lust bij'Guus Koemans is bedrijfskundige en adviseur voor zelfstandig ondernemers in de creatieve sector. Sinds 2010 is Guus docent Cultureel Ondernemerschap voor de Master Kunsteducatie.

lees verder

Anne Boer:

'Door leerlingen mee te nemen in een spel als werkvorm merk ik grotere betrokkenheid en motivatie'


Anne Boer heeft de Master Kunsteducatie afgerond en is werkzaam als muziekdocent op twee bassisscholen. Daarnaast schrijft zij mee aan een muziekmethode waarin ook aan rekenvaardigheid wordt gewerkt

Lees verder