HKU

Comenius beurs voor docent van Master Kunsteducatie

HKU-docent, gamedesigner en beeldend kunstenaar Eva den Heijer heeft een Comenius Teaching Fellow-beurs ontvangen om een tool voor studieloopbaanbegeleiding te ontwikkelen. Het gaat om een bedrag van 50.000 euro. Dat geld wordt gebruikt om komend studiejaar een onderwijsinnovatie door te voeren waarmee studenten zelfstandig hun studieloopbaan vormgeven.


Het programma is gebaseerd op filosofie en game design. Studenten gebruiken gameprincipes om hun eigen (studie)loopbaan vorm te geven, te construeren en bij te houden. Deze aanpak biedt studenten inzicht in de verschillende functies en posities die zij binnen de maatschappij innemen en helpt hen hun eigen stem in deze diverse samenleving te ontwikkelen. Dit komt ook aan bod in ludodidactiek, onderwijs op basis van spelprincipes, wat Eva doceert bij de master Education in Arts (Kunsteducatie). In deze master worden professionals uit een breed werkveld opgeleid voor een innovatieve en inspirerende rol in de (kunst)educatie.

Ook inschrijven voor deze master? Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Lees verder

Op maandag 25 juni presenteren studenten van deze master hun afstudeeronderzoeken naar nieuwe toepassingen en didactieken in het kunstonderwijs en daarbuiten. Iedereen is van harte welkom van 15.00 tot 18.00 op de locatie Nieuwekade 1, ruimte 126. Aanmelden kan op ma-ed@hku.nl

HKU-docent ludodidactiek, gamedesigner en beeldend kunstenaar Eva den Heijer heeft een Comenius Teaching Fellow-beurs ontvangen om een tool voor studieloopbaanbegeleiding te ontwikkelen.

Eva den Heijer

Meer informatie over de master Education in Arts? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op vrijdag 22 juni om 10.00 uur.


Lees verder