HKU

Actuele informatie, columns van docenten en studenten, en informatie van de Master of Education in Arts en haar netwerk.

Column Reina Buisman: 'De failliete muziekschool'

18 november 2019

"De ‘traditionele’ muziekscholen in Nederland verdwijnen. Ze houden vaak vast aan de oude en vertrouwde manier van werken door middel van subsidies van de gemeenten. Gemeenten onttrekken de subsidie aan de muziekscholen en vragen hun om commercieel te worden. Hoe moet het verder met de muziekscholen in Nederland?"

Lees verder

Positief accreditatiebesluit

12 april 2018

Op 2 juni 2017 ontving de Master of Education in Arts (Kunsteducatie) een positief accreditatiebesluit die nu geregistreerd is door de NVAO waarmee de master geaccrediteerd is voor de komende zes jaar. Een prachtig resultaat waar de opleiding erg trots op is!


Lees verder

Beurs voor Kunsteducatie docent

31 mei 2018

HKU-docent ludodidactiek, gamedesigner en beeldend kunstenaar Eva den Heijer heeft een Comenius Teaching Fellow-beurs ontvangen om een tool voor studieloopbaanbegeleiding te ontwikkelen.

Lees verder

Column Guus Koemans: 'Op jacht naar sluitende verdienmodellen'

21 december 2017 

Guus Koemans, docent Cultureel Ondernemerschap bij de Master Kunsteducatie, deelt deze maand zijn column met ons over de jacht op sluitende verdienmodellen. Hoe zien de ondernemingsplannen in de kunsteducatieve sector eruit? Welke keuzes maken ondernemers op dit vlak?

Lees verder

Evert Hoogendoorn te gast in podcast

23 november 2017

Het landelijke Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid ging in gesprek met docent Evert Hoogendoorn over Gamificatie. Luister naar de podcast of lees het transcript.

Lees verder

Mediamasters winnen spel Alumna

20 november 2017

Vandaag start de Week van de Mediawijsheid en in deze week is het spel 'Te Mooi om Waar te zijn’ van alumna Floor Vlasblom een van de prijzen die scholen per provincie kunnen winnen bij de wedstrijd van Mediamasters.

Lees verder

Ludodidactiek op de kaart in India

19 november 2017

Dit najaar brachten Willem Jan Renger en Evert Hoogendoorn, docent en onderzoeker Ludodidactiek bij de HKU, een bezoek aan India om onderwijs consulenten de principes van spelend leren bij te brengen.

Lees verder