HKU

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure. Hierbij bekijkt de toelatingscommissie of je over voldoende beeldende en creatieve talenten en probleemoplossend vermogen beschikt om toegelaten te worden tot een opleiding.

Afhankelijk van de bacheloropleiding die je kiest, geldt dat 1 op de 4 tot 1 op de 8 aanmelders wordt toegelaten.


Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Als je havo doet met een CM-profiel, is het voor deze opleiding verplicht om ook wiskunde in je pakket te hebben. Dit mag wiskunde A of B zijn. Daarnaast moet je over voldoende artistieke aanleg beschikken.

Algemene toelatingseisen HKU-bachelors

Toelatingsopdrachten

De toelatingsprocedure bestaat uit verschillende onderdelen: een vragenlijst, een ontwerpopdracht die je thuis moet maken en een presentatie van eigen werk (je portfolio). De opdrachten zijn bedoeld om een goed beeld te krijgen van jezelf en je talenten. De toelatingscommissie moet aan de uitwerking van je opdrachten kunnen zien wat je ideeën zijn en wat je kunt. Het is in jouw en ons belang dat student en opleiding goed bij elkaar passen.

Toelatingsopdracht (pdf)

Voor wie?

• Let op: een goede gamer maakt je nog geen goede game designer. Je moet brede interesses hebben in games, techniek en menselijk motivatie.
• Je wilt graag meer weten over hoe games worden bedacht, ontworpen, vormgegeven, geprogrammeerd, verkocht en gespeeld.
• Je bent creatief en vindt het leuk om projecten te doen met medestudenten.
• Je wilt je ideeën goed leren beargumenteren en denkt graag na over wat de gebruiker/speler van games motiveert om te (blijven) spelen.
• Je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren in een vakgebied dat zich heel snel ontwikkelt.

Hoe werkt het?

Nadat je je portfolio hebt samengesteld en de ontwerpopdracht hebt gemaakt en gepresenteerd in een filmpje, kan je deze uploaden in de digitale omgeving die hiervoor is ingericht. En vul je tegelijkertijd ook online de vragenlijst in. Na de deadline voor de toelatingsronde waaraan je deelneemt, gaat de toelatingscommissie je werk beoordelen.

Nadat de toelatingscommissie je ingeleverde werk online heeft beoordeeld, volgt bij een positief resultaat direct een toelating. Wanneer de commissie meer informatie van je nodig heeft voor de beoordeling, word je uitgenodigd voor een toelatingsgesprek. In sommige gevallen kan het voorkomen dat je geschikt wordt geacht voor meerdere richtingen of een andere richting dan waarvoor je je had aangemeld. Het is ook mogelijk dat je wordt afgewezen. Je ontvangt altijd feedback van de toelatingscommissie.

Toelatingsdata

Ronde Aanmelddeadline Datum toelatinsggesprek
1 12 november 2019 17 januari 2020
2 28 januari 2020 27 maart 2020
3 10 maart 2020 6 mei 2020
4 19 mei 2020 6 juli 2020

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Uitslag

Nadat je op gesprek bent geweest, krijg je per e-mail bericht of je bent toegelaten (en voor welke afstudeerrichting) of bent afgewezen. Je ontvangt altijd de beoordeling van de toelatingscommissie. Nadere toelichting op deze beoordeling kan helaas niet worden gegeven.

Waar is de toelating?

Game Design wordt gegeven aan HKU Games en Interactie. Als je wordt aangenomen, ga je studeren aan de IBB-laan in Utrecht.


Bekijk HKU Games en Interactie

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink


2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink