HKU

Aan het einde van je studie heb je een onuitputtelijke bron van creativiteit en ontwerpvaardigheden waar je altijd op kunt vertrouwen. Onze afgestudeerden zetten in het vakgebied die vaardigheden op heel verschillende manieren in, afhankelijk van hun specifieke expertise en interesses.

Zelfstandig, samenwerken of master

Na je afstuderen kun je als zelfstandig ruimtelijk ontwerper starten. Je kunt ook in een ontwerpbureau met andere ontwerpers en architecten werken aan opdrachten op de verschillende schaalniveaus:  interieurarchitectuur, architectuur, stedelijke ruimte en landschapsarchitectuur. 
Tot slot kun je kiezen voor een masteropleiding buiten of binnen HKU: bijvoorbeeld de Master Crossover Creativity of een Master specifiek gericht op interieurarchitectuur.

Wat wij zien is dat afgestudeerden vaak in wisselende samenstellingen werken: de ene keer in opdracht van een architectenbureau, dan weer in een onafhankelijk team of als zelfstandig ontwerper. Vanwege je unieke, brede blik kun je zowel aan 'traditionele' architectonische projecten iets toevoegen als compleet vernieuwende eigen projecten ontwikkelen en uitvoeren.

Ruimtelijk ontwerper

Als ruimtelijk ontwerper heb jij je eigen kijk op vragen over interieurs, architectuur, stedelijke en landschappelijke ruimtes. Je kennis over al deze disciplines combineer je op een unieke manier met andere insteken op het gebruik van ruimte. Zo kijk je bijvoorbeeld naar de sociale, culturele, maatschappelijke of historische achtergrond van ruimtes. Ook hou je altijd de menselijke factor in je hoofd: wat de gebruikers van de ruimte ermee moeten of kunnen.

Hierdoor ben je in staat om vanuit een brede, artistieke en compleet vernieuwende blik een bijdrage te leveren aan architectonische en ruimtelijke projecten. Je bent populair bij architecten- of ontwerpbureaus, maar je kunt ook heel goed als zelfstandig ontwerper starten. Als ruimtelijk ontwerper bepaal je je eigen plek, afhankelijk van je specifieke expertise en interesses.

Master

Voor het voeren van de architectentitel, volg je na je Bachelor een Master. Dit kan aan HKU bij de Master Interieurarchitectuur. Daarna sluit je je studie voor de architectentitel af met een beroepservaringsperiode.

Lees meer over de >> Master Interior Architecture