HKU

Aan het einde van je studie heb je een onuitputtelijke bron van creativiteit en ontwerpvaardigheden waar je altijd op kunt vertrouwen. Onze afgestudeerden zetten in het vakgebied die vaardigheden op heel verschillende manieren in, afhankelijk van hun specifieke expertise en interesses.

Zelfstandig, samenwerken of master

Na je afstuderen kun je als zelfstandig ruimtelijk ontwerper starten of in een ontwerpbureau met andere ontwerpers en met architecten werken aan opdrachten op verschillende schaalniveaus. Je kunt ook kiezen voor een masteropleiding binnen of buiten HKU: bijvoorbeeld de Master Crossover Creativity of een Master specifiek gericht op interieurarchitectuur.

Afgestudeerden werken voor architectenbureaus, in zelfstandige teams of als zelfstandig ontwerper. Steeds vaker zien we dat afgestudeerden in wisselende samenstellingen werken.

Ruimtelijk ontwerper

Een ruimtelijk ontwerper heeft een eigen kijk op vragen over interieurs, architectuur, stedelijke en landschappelijke ruimte. Je kunt bijvoorbeeld bij een architecten- of ontwerpbureau gaan werken of als zelfstandig ontwerper starten. Als ruimtelijk ontwerper bepaal je je eigen plek, afhankelijk van je specifieke expertise en interesses.

Master

Voor het voeren van de architectentitel, volg je na je Bachelor een Master. Dit kan aan HKU bij de Master Interieurarchitectuur. Daarna sluit je je studie voor de architectentitel af met een beroepservaringsperiode.

Meer over de Master Interior Architecture