HKU

Binnen de afstudeerrichting Product Design ontwikkel je jezelf tot een creatief denkende, onderzoekende en ondernemende productontwerper.

Wat leer je?

Bij Product Design ontwikkel je ontwerperschap vanuit een persoonlijke visie. De rol van de ander is hierin een onderdeel en kan zich op verschillende wijzen hiermee verhouden.

Je onderzoekt en experimenteert met materiaalmogelijkheden, technieken en crossings. Je wordt uitgedaagd met theoretische invalshoeken, en filosofische bespiegelingen en vraagstukken. Je ontwikkelt een eigen en originele manier van werken en bepaalt hoe je jouw werkwijze kunt positioneren in de samenleving.

Lees verder

Een kritische blik op je eigen ontwerpproces

Ontwerpen gaat over maken, denken, doen, bevragen, experimenteren, spelen, kritisch zijn. Als productontwerper houd je je bezig met de wijze waarop producten worden vervaardigd. Voor wie maak je het? Wat moet het product doen? Welke gevoel roept het op? Ben je een maker of vooral een bewustmaker? Ga je voor nut, een sociale bijdrage leveren of voor schoonheid?

Waarom deze studie?

Product Design aan HKU biedt je een ruimte waarin diverse ontmoetingen je uitdagen jouw talenten te ontdekken. Je wordt geconfronteerd met projecten waarin je ontdekt wat jouw rol kan zijn in samenwerkingsverbanden.

Je krijgt ruimte om je eigen ondernemerschap een plek in je studie te geven. Het eigene en persoonlijke is het uitgangspunt en is de inzet voor onze benadering van ontwerperschap.


Aanmelden en toelating

Om de richting Product Design te kunnen studeren aan HKU moet je een toelatingstest doen. Tijdens deze toelating beoordelen we je inzicht in producttoepassingen, beeldend-creatieve aanleg en de oorspronkelijkheid van je werk.

Lees verder

Welk beroep?

Aan het einde van je studie heb je een onuitputtelijke bron van creativiteit en ontwerpvaardigheden waar je altijd op kunt vertrouwen. Onze afgestudeerden zetten in het vakgebied die vaardigheden op heel verschillende manieren in, afhankelijk van hun specifieke expertise en interesses.

Na je afstuderen ben je in staat om verschillende ontwerpprocessen te doorlopen en te overzien, vanaf het begin tot aan het eindproduct.

Je kunt ook kiezen voor een masteropleiding binnen of buiten HKU: bijvoorbeeld een master gericht op crossovers die zich in het vak- en werkgebied voordoen of een master specifiek gericht op een vakgebied.

Bekijk eindexamenwerk!

In de tweede helft van het vierde jaar studeer je af als productontwerper met een eigen project.

Eindwerk 2017

Eindwerk 2016

Eindwerk 2015

Eindwerk 2014