HKU

Afstuderen 2017

Meer weten?

Wil je reageren op de opleiding of meer weten? Kijk ook eens op Facebook!
facebook.com/MIA.TSI

Voor specifieke vragen kun je een e-mail sturen naar tsiprogramme@hku.nl

Stilstaan bij stress

Ik ben geen psycholoog of wetenschapper, ik ben een ruimtelijk ontwerper en één van de studenten die in dit tijdperk de dupe is van de prestatiemaatschappij waarin we leven. Steeds maar weer willen of moeten presteren. Het gevoel hebben dat je voorop moet lopen om succesvol te kunnen zijn. Vernieuwing en verandering zijn de parameters waaraan we ons succes afmeten. We moeten vooruit, want stilstand is achteruitgang.

Een zinvol leven gaat bij sommige dan ook gepaard met stress en stress moet je leren omarmen. Want laat je stress te veel en te vaak toe en gun je jezelf niet het nodige herstel, dan heeft het een averechtse werking. Het is een kwestie van de deur openen en sluiten op het juiste moment. Zo kun je profiteren van de voordelen, maar de nadelen minimaliseren. Maar hoe openen en sluiten we de deur op het juiste moment?

In mijn afstudeerfase staat de student centraal omdat zij de toekomstige arbeidskracht vormen. We moeten er dus nu al voor zorgen dat het goed met hen gaat! Ik ben op zoek naar de behoeften van de student ten tijden van stress. De invalshoek van mijn onderzoek is als volgt geformuleerd: ‘’Welke ruimtelijke componenten kunnen een bijdrage leveren aan het verminderen van het tekort aan hersteltijd in een stresssituatie bij HBO/Universiteit studenten?''