HKU

Afstuderen 2015

Meer weten?

Wil je reageren op de opleiding of meer weten? Kijk ook eens op Facebook!
facebook.com/MIA.TSI

Voor specifieke vragen kun je een e-mail sturen naar tsiprogramme@bkv.hku.nl

Een nieuwe wachtomgeving binnen de gezondheidszorg

Onderzoek naar het belang van de wachtomgeving om de behoeften van de gebruiker te kunnen faciliteren.

Door de sterke veranderingen binnen de zorg, wordt de zorg veel meer een taak van de gemeente. Hierdoor zien we de opkomst van diverse gezondheidscentra, waar verschillende zorgdisciplines de krachten bundelen. Binnen het centrum krijgen we te maken met een toeloop van verschillende (soorten) patiƫnten. Belangrijk is dat iedere patiƫnt uniek is en zij allen met verschillende emoties en stressniveaus naar het gezondheidscentrum komen.

Vanuit mijn fascinatie en betrokkenheid voor sport, beweging en gezondheid ben ik mij, voor mijn afstuderen, gaan richten op bewegings- en gezondheidsactiviteiten. Vandaag de dag zien we dat niet alleen jongeren, maar onze hele maatschappij erg passief is ingericht. Thuis, achter onze computer en televisie, in het onderwijs, waar steeds minder aandacht is voor sport en beweging en op het werk, waar we grote delen van de dag achter ons bureau zitten.

Mijn opgave betreft het herbestemmen van een oud Welness- en sportcentrum, naar een gezondheidscentrum. Hiervoor ben ik onderzoek gaan doen naar het belang van een goede wachtomgeving en hoe beweging hieraan kan bijdragen.