HKU

Afstuderen 2015

In semester 4 gaat het erom dat studenten een eigen realistische opdrachtsituatie acquireren. De studenten van HKU MIA studeren uiteindelijk af op een ruimtelijk ontwerp dat zich verhoudt tot een sociaal maatschappelijk vraagstuk en dat op DO-niveau is uitgewerkt. De thematiek die uitgewerkt wordt in een researchpaper heeft een nauwe relatie met het ontwerp(onderzoek). 


Gedurende het gehele traject van afstuderen houden studenten een procesverslag bij, zodat de stappen in het proces gevolgd kunnen worden door de docenten, opdrachtgever en in sommige gevallen door externenMeer weten?

Wil je reageren op de opleiding of meer weten? Kijk ook eens op Facebook!
facebook.com/MIA.TSI

Voor specifieke vragen kun je een e-mail sturen naar tsiprogramme@bkv.hku.nl

Buitens Thuis

Amsterdam is momenteel de snelst groeiende Europese stad gekeken naar hotel overnachtingen van internationale bezoekers. Een kwart van de buitenlandse bezoekers komt met een zakelijk motief. ZOKU is een nieuw hotelconcept die zich richt op de ‘global nomad’. Het is een extended stay hotel die internationaal wonen en werken faciliteert. ZOKU heeft mij gevraagd binnen hun concept, waarbij ze hun gasten willen behoeden voor het gevoel van heimwee, een nieuwe kijk op global werken en verblijven te geven. Hiervoor maakt ik een ontwerp in de publieke ruimte van het hotel in Amsterdam met generieke waardes die toegepast zouden kunnen worden op toekomstige locaties in Parijs en London

Tijdens mijn afstudeerproject probeer ik de vraag te beantwoorden wat de behoeftes van bijzondere ontmoetingsplekken zijn, gekeken naar de huidige veranderingen van werken en wonen.