HKU

Afstuderen 2015

In semester 4 gaat het erom dat studenten een eigen realistische opdrachtsituatie acquireren. De studenten van HKU MIA studeren uiteindelijk af op een ruimtelijk ontwerp dat zich verhoudt tot een sociaal maatschappelijk vraagstuk en dat op DO-niveau is uitgewerkt. De thematiek die uitgewerkt wordt in een researchpaper heeft een nauwe relatie met het ontwerp(onderzoek). 


Gedurende het gehele traject van afstuderen houden studenten een procesverslag bij, zodat de stappen in het proces gevolgd kunnen worden door de docenten, opdrachtgever en in sommige gevallen door externenMeer weten?

Wil je reageren op de opleiding of meer weten? Kijk ook eens op Facebook!
facebook.com/MIA.TSI

Voor specifieke vragen kun je een e-mail sturen naar tsiprogramme@bkv.hku.nl

Ruimtelijke begeleiding

Samenvattend leidt mijn onderzoek en ontwerp tot faciliteren van ruimtelijke begeleiding in het gebouw. Waarbij het de uitdaging is om door middel van vormgeving, mensen met verschillende zintuiglijke waarnemingen, zelfstandig hun weg te laten vinden.

Communiceren en ontwerpen met deze specifieke doelgroep is voor mij een kans om vanuit een andere invalshoek om tot nieuwe inzichten te komen en als toegevoegde kwaliteit te integreren in een ruimte zodat ook zienden dit als voorziening kunnen gebruiken. Ik wil proberen te laten zien dat esthetiek en deze specifieke wensen elkaar zeker niet uitsluiten. Je ervaart uiteindelijk dat een ontwerp, de LEIDRAAD die je als vanzelfsprekend door het gebouw begeleidt.