HKU

Op 12 juni showden 15 studenten Fashion Design hun afstudeercollecties en 11 studenten Fashion Communication hun afstudeerprojecten in de Zijdebalen Utrecht. De vele prachtig uitgewerkte details bepaalden de show.

HKU Graduation Show 2014

Esmay Hijmans bracht een zwart met fuchsia gekleurde collectie op de catwalk. Het silhouet was lang, de taille smal en de schouders breed. De klassieke lijnen en vormen combineerde Hijmans met een perfecte uitwerking in detail en materiaal, zoals subtiele rugdecoratie van zwarte steentjes en volumineuze stofbewerkingen.

Bij Joëlle Baten maakte elk model dat de catwalk op liep opnieuw grote indruk. Ze maakte gebruik van zeer uiteenlopende materialen, prints, tekst en kleur, maar wist in al die diversiteit de eenheid te bewaren door de krachtige uitstraling van elk ensemble. 'You suck’ vertelde een van de outfits je. Een ander leek te bestaan uit een enorme berg gekleurde wol. De volgende leek een comfortabele variant van een scheidsrechter-outfit, of een gevangenispak? Duidelijk was dat Baten je geen antwoorden biedt, maar je met vragen naar huis stuurt.

De collectie van Rosa Immers was geheel uitgevoerd in zwart/witte streep. Ingenieuze coupe verwerkingen gaven deze streep steeds een andere wending. Een verfijnde en elegante collectie, met subtiel ingezette primaire kleuren.

Er in wonen, dát wilde je in de kledingstukken van Eva Pool. Dikke gewatteerde mantels in warme tinten en grote grove vormen bepaalden het beeld. Accessoires als een kussentje in de nek en een draagbare tent versterkten het huiselijke gevoel.

"Het is boeiend om te zien hoe studenten inhoud en ontwerp willen combineren. Ook bij Fashion Communication is inhoud en vorm een constante zoektocht, waarbij de maatschappelijke context heel belangrijk is,” aldus Wim Ewals, studieleider bij HKU Design. "Persoonlijke drijfveren zijn hier prominent aanwezig: Joelle Baten's "No love lost" is zo'n voorbeeld bij Fashion Design; 'Live is beautiful. Dress Accordingly' van Thijs Adriaans bij Fashion Communication. Thijs breekt door zijn flamboyante verschijning en zijn beeldend onderzoek een lans voor verrijking van de kwaliteit van leven. Linda Rietman daar en tegen geeft fantastische creaties mee voor de laatste reis: "Drop dead Gorgeous.” "In totaal een hele krachtige presentatie!”

De afstudeercollecties van Fashion Design zijn samen met de afstudeerprojecten van Fashion Communication, Product Design, Interior Architecture, Urban Design, Illustration, Graphic Design en Photography ook te zien bij het afstudeerfestival van HKU Design en HKU Media van 26 t/m 29 juni. Zie exposure.hku.nl/design

Persbericht: 'Radiant' HKU Graduation Fashion Show 2014

Ontdek de nieuwe generatie ontwerpers in Fashion tijdens Radiant, de HKU Graduation Show 2014 op 12 juni. In de Zijdebalen te Utrecht worden 15 afstudeercollecties van studenten Fashion Design en 11 afstudeerprojecten van studenten Fashion Communication gepresenteerd. Kaarten zijn verkrijgbaar via hku.nl/modeshow.

De studenten kozen dit jaar voor de titel Radiant, een gegeven dat ontstaat vanuit een centraal punt en zich van daaruit verspreidt. Het concept voor de show en presentaties zal deze prikkelende, met veel licht en stralende helderheid omgeven titel, uitdragen. Collecties met namen als: Apply focus, No love lost en Mesdames de sur-realité spreken tot de verbeelding en geven de diversiteit van de getoonde collecties aan. Ook concepten als <I>Drop dead gorgeous</I>, <I>An unexpected encouter</I> en <I>Life is beautiful, dress accordingly</I> tonen dat Fashion Communication veel benaderingswijzen kent.

<B>Deelnemers</B>
Ovan Abdullah, Dennis Baltus, Joelle Baten, Dorien Bolhuis, Kady Ceelen, Sophie Dierssen, Isabella Doelwijt, Maaike van Endhoven, Marije Graafsma, Anita de Groot, Roos Immers, Eva Pool, Esmay Hijmans, Saba Tark Abdulwahid, Sarah van der Wilk, Thijs Adriaans, Anne Bekkenutte, Mirjam Douma, Marloes Kellij, Linda Rietman, Britt van Rooij, Janneke van Rooijen, Sanne Steijger, Effi van Swaal, Lulu Tsintsadze en Naomi Jamie Venetiaan.

Social Media

HKU Fashion Design en Fashion Communication op Facebook en Tumblr

Partners:

Zijdebalen

Chef de Cabine hair: Christel Man @ Angelique Hoorn Management
Chef de Cabine make-up: Marije Koelewijn @ Angelique Hoorn Management

Lauea Mercier

Products Sponsored by Laura Mercier and L'oreal Proffesionnel