HKU

Na aanmelding via Studielink nemen we contact met je op voor de toelatingsprocedure.

Voor wie?

Voor de studierichting Fashion Design moet je, naast creatieve aanleg, een sterk gevoel hebben voor het maken en onderzoeken van mode en esthetiek. Je moet initiatiefrijk zijn en goed zelfstandig kunnen werken. We verwachten nieuwsgierigheid naar cultureel-maatschappelijke ontwikkelingen en een goed oog voor de wereld van vandaag en morgen. Je interesse in de modewereld strekt zich ook uit naar het sociale aspect van mode.

Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je over voldoende artistieke aanleg beschikken. Algemene toelatingseisen HKU bachelors

Hoe werkt het?

We kijken naar je beeldende en creatieve vermogens, je motivatie voor de studie en je affiniteit met het vakgebied en werkveld. In het ochtendprogramma kijkt een toelatingscommissie van docenten en studenten naar je portfolio en je thuisopdracht. Het eventuele middagprogramma is een gesprek waar we bijvoorbeeld vragen naar het ontwerpproces van je thuisopdracht, je motivatie en ideeën. Op basis daarvan geeft de commissie advies aan de studieleiding over je toelating.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Toelatingsdata 2020

  • 17-04-2020
  • 08-05-2020
  • 29-05-2020
  • 19-06-2020

Uitslag

Na de toelatingsdag ontvang je schriftelijk de uitslag. Je kunt worden toegelaten of afgewezen, of je wordt geadviseerd de HKU-basisopleiding te volgen. Bij de toelating houden we rekening met het aantal beschikbare plaatsen.Tips voor je portfolio

Neem een gevarieerde selectie mee uit je beeldende werk zowel in materiaal/techniek als van onderwerp: schetsboeken(en), tekeningen, strips, animaties, schilderijen, ruimtelijk werk e.d. We kijken vooral naar je beeldende interesse en mogelijkheden, meer dan naar je vaardigheden.

Waar is de toelating?

De afstudeerrichting Fashion Design wordt gegeven aan de HKU-locatie aan de Ina Boudier-Bakkerlaan 50 in Utrecht (IBB-laan). In principe vindt daar ook de toelating plaats.

Bekijk HKU Design

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink


2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink