HKU

Na je vooraanmelding wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure.

Vooropleiding

Je dient bij aanvang van de studie te beschikken over een diploma op havo/mbo niveau 4 of gelijkwaardig/hoger.

Hoe werkt het?

Je kunt jezelf aanmelden voor deze nieuwe studie via Studielink.
Nadat je aanmelding is verwerkt, ontvang je via e-mail een uitnodiging voor de toelatingsdag. Ook krijg je informatie over hoe en wat je wanneer moet uploaden voorafgaand aan de toelatingsdag.

Je wordt uitgenodigd voor een gesprek met een toelatingscommissie van 2 of 3 docenten. Het gesprek duurt maximaal 15 minuten. De commissie heeft van te voren gekeken naar:

1. je digitale portfolio.
In je portfolio zitten afbeeldingen van werk dat je de afgelopen 2 jaar hebt gemaakt. De commissie wil daaraan kunnen zien welke beeldende vaardigheden je hebt en over welke digitale en analoge technieken je beschikt. Zorg dus voor afbeeldingen van veel soorten werk. 


2. je motivatiebrief.
Aan de hand van een paar vragen licht je je motivatie toe om aan de AD Connected Spaces deel te nemen. 
Uiterlijk 10 dagen voor de toelatingsdag upload je je digitale portfolio en je motivatiebrief.

3. je thuisopdracht.
De commissie wil aan de hand hiervan een indruk krijgen hoe jij met de manier van werken in de AD om gaat. De opdracht vraagt je visualisaties van een verhaal te maken voor verschillende doelgroepen. In het gesprek vraagt de commissie je werk en de keuzes die je hebt gemaakt toe te lichten.
De opdracht ontvang je per mail na je aanmelding en neem je mee naar het toelatingsgesprek.

De commissie geeft op een beoordelingsformulier haar bevindingen weer en komt tot een advies over de toelating. Binnen 15 dagen na je toelatingsgesprek word je per mail geïnformeerd over het definitieve besluit.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Toelatingsdata 2020

  • 20-02-2020
  • 12-03-2020
  • 16-04-2020
  • 15-05-2020
  • 11-06-2020
  • 17-08-2020

Tips voor de toelating

Presenteer een portfolio met een divers beeld van je zelfgemaakte werk. We willen zien hoe je ideeën vastlegt, maar ook welke stappen je neemt om tot een eindproduct te komen.Dit kan met bijvoorbeeld foto’s, schetsen, collages, foto’s van 3dimensionaal werkfoto’s van je dummy’s/schetsboeken, tekeningen, foto’s, filmpjes en/of een hyperlink naar YouTube, Vimeo of een ander kanaal. Schetsjes, ideeën en onaf werk zijn voor ons net zo waardevol als een ‘af’ werk.

Waar is de toelating?

Ad Connected Spaces volg je bij HKU Design, locatie IBB-laan, Ina Boudier-Bakkerlaan 50, Utrecht. Op deze locatie vindt het toelatingsgesprek plaats en zal je gaan studeren als je wordt aangenomen.

Bekijk HKU Design

Aanmelden in het kort

1. Meld je aan via onderstaande knop


2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink