HKU

Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen voor de toelatingsprocedure.

Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je over voldoende artistieke aanleg beschikken.Algemene toelatingseisen HKU-bachelors

Voor wie?

• Je hebt beeldende creatieve aanleg.
• Je bent breed geïnteresseerd in beeldende kunst en cultuur en wilt dit overdragen aan anderen.
• Je bezit reflectieve en communicatieve vermogens
• Je hebt pedagogische belangstelling
• Cultureel-maatschappelijke nieuwsgierigheid
• Je bent sociaal, kan goed organiseren en beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk goed.

Hoe werkt het?

Na je aanmelding bij Studielink ontvang je informatie over de toelatingsselectie. Tijdens deze selectie beoordelen we aan de hand van vastgestelde criteria of je geschikt bent en in aanmerking komt voor de studie van je keuze. Tegelijkertijd krijg jij een goed beeld van de door jou gekozen richting.

In een eerste ronde kijkt een toelatingscommissie van docenten naar je portfolio. Je neemt daarvoor een grote verscheidenheid aan werk mee: eindproducten, maar ook schetsen, ideeën en inspiratiebronnen. (Wat is een portfolio?)

Tijdens de tweede ronde heb je een gesprek met een docent en twee studenten. Je krijgt vragen over je werk, de thuisopdrachten, je motivatie, je achtergrond, je inspiratiebronnen en je verwachtingen van de opleiding.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Uitslag

Na afloop van de toelatingsdag ontvang je de uitslag per e-mail. De opleiding hanteert geen wachtlijst. Bij de toelating wordt rekening gehouden met het aantal beschikbare plaatsen.Beoordelingscriteria

Tijdens deze toelating worden onder meer je beeldende vermogen en je motivatie voor de studie beoordeeld. Er wordt bekeken of je over de juiste eigenschappen beschikt om succesvol een docentenopleiding in de kunsten te kunnen afronden.

Waar is de toelating?

Bachelor of Fine Art and Design in Education wordt gegeven aan de Pastoe Fabriek, Rotsoord 3, 3523 CL Utrecht. Op deze locatie is de toelatingstest en zal je - als je wordt aangenomen - gaan studeren.Basisopleiding

Om je goed voor te bereiden op de toelating en een portfolio op te bouwen, kun je ervoor kiezen een basisopleiding te volgen. De Basisopleiding Beeldende Kunst kun je volgen naast je middelbare school of werk en kan je helpen ontdekken in welke studierichting jouw kwaliteiten liggen.

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink

2. Doe toelatingsexamen
3. Schrijf je in via Studielink