HKU

Als educator in Fine Art and Design maak jij kunst én draag je graag je liefde voor kunst over. Door les te geven, met verschillende doelgroepen projecten te doen, of je eigen werk te exposeren. Hoe je het ook doet, met jouw passie voor kunst wakker je overal creativiteit aan.

Deeltijd

Je kunt deze opleiding ook in deeltijd volgen.

Lees verder

Wat leer je?

  • Je leert lesgeven aan verschillende doelgroepen in allerlei situaties, en werken met verschillende methoden en didactische werkvormen.
  • Je leert omgaan met verschillende media, materialen en technieken. Hierbij ontwikkel je jouw eigen beeldtaal en artistieke talent.
  • Je leert naar kunst te kijken en erover te praten, en je leert kunstwerken in een context plaatsen. Je gaat ook veel op pad om kunst van nu te zien.
  • Je loopt stages in het onderwijs en in de buitenschoolse kunsteducatie.

Lees verder

Waarom deze opleiding bij HKU?

Bij deze docentenopleiding is er veel aandacht voor jouw beeldende ontwikkeling en hoe je met kunst jouw betrokkenheid bij de wereld kunt uitdragen. Je wordt niet alleen opgeleid als docent, maar maakt zelf ook beeldend werk.


Je krijgt onderwijskundige en pedagogische vakken, zodat je kunt doceren in beeldende vakken, CKV en het vak kunst. Je krijgt een lesbevoegdheid en kunt op allerlei verschillende plekken lesgeven. Dat geeft veel zekerheid voor de toekomst.


Doordat je je passies om te maken én om te delen ontwikkelt, ben je straks flexibel en kun je je eigen werk en projecten creëren, waar je maar wilt.

Je leert jezelf kennen. Wie ben jij en waar liggen jouw talenten? Er is volop aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.

Aanmelden en toelating

Tijdens de toelating worden onder meer je beeldende vermogen en je motivatie voor de studie beoordeeld. Ook wordt bekeken of je over de juiste eigenschappen beschikt om succesvol een docentenopleiding in de kunsten te kunnen afronden.

Lees verder

Na je studie

Met je diploma kun je lesgeven in het onderwijs op eerstegraads en tweedegraads niveau en in de buitenschoolse kunsteducatie. Je kunt ook als beeldend kunstenaar aan de slag, exposities organiseren, voor musea educatieve producten ontwerpen of interdisciplinaire kunstprojecten uitvoeren.

Lees verder

Bekijk eindexamenwerk!

In het vierde jaar studeer je af met een eigen project.

Eindwerk 2019

Eindwerk 2018

Eindwerk 2017

Eindwerk 2016

Eindwerk 2015

Eindwerk 2014

Feiten

• Graad: Bachelor of Education (CROHO-code 39100)

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Waar: HKU Beeldende Kunst

• Mogelijke vervolgstudie: Master Kunsteducatie

Studiekosten

Studie in Cijfers