HKU

Om toegelaten te worden tot de Bachelor of Fine Art moet je naast het juiste diploma ook artistieke aanleg hebben. Dit wordt getoetst tijdens een toelatingsdag.

Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je over voldoende artistieke aanleg beschikken.


Algemene toelatingseisen HKU-bachelors

Voor wie?

• Je moet cultureel en maatschappelijk nieuwsgierig en betrokken zijn, creatief en beeldend begaafd.
• Verder moet je over veel doorzettingsvermogen beschikken, een kritische houding hebben en zelfstandig kunnen werken.
• De studie vergt erg veel zelfdiscipline, want de motivatie moet uit jezelf en jouw fascinatie voor de wereld komen.

Hoe werkt het?

Na je aanmelding bij Studielink ontvang je informatie over de toelatingsdag. Tijdens deze dag beoordelen we aan de hand van vastgestelde criteria of je geschikt bent en in aanmerking komt voor de studie van je keuze. Tegelijkertijd krijg jij een goed beeld van de door jou gekozen richting.

Tijdens de toelatingsdag werk je individueel aan een opdracht. Docenten van de toelatingscommissie lopen rond en stellen vragen over je werk, je motivatie, je achtergrond, je inspiratiebronnen en je verwachtingen van de opleiding. Daarnaast kijkt een toelatingscommissie van docenten naar je portfolio. Je neemt daarvoor een grote verscheidenheid aan werk mee: eindproducten, maar ook schetsen, ideeën en inspiratiebronnen.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Uitslag

Na afloop van de toelatingsdag ontvang je de uitslag per e-mail. De opleiding hanteert geen wachtlijst. Bij de toelating wordt rekening gehouden met het aantal beschikbare plaatsen.Kijk op status toelatingen of er nog plek is bij de toelating van deze opleiding.

Tips voor je portfolio

Het belangrijk dat je met je portfolio een beeld schetst van wat je kunt en interesseert. Neem foto's van groot ruimtelijk werk. Digitaal werk, foto's, film animatie kan je op een usb-stick meenemen. Niet alleen definitieve producten zijn interessant, de toelatingscommissie wordt graag door middel van schetsen en ideeën meegenomen in je gedachtewereld. Dummy's en werkboeken zijn daarom vaak interessant.

Lees verder

Waar is de toelating?

Fine Art wordt gegeven aan de Pastoe Fabriek, Rotsoord 3, 3523 CL Utrecht. Op deze locatie is de toelatingstest en zal je - als je wordt aangenomen - gaan studeren.Basisopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving

Om je goed voor te bereiden op de toelating en een portfolio op te bouwen, kun je ervoor kiezen de Basisopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving te doen. Deze cursus kun je volgen naast je middelbare school of werk en kan je tevens helpen ontdekken in welke studierichting jouw kwaliteiten liggen.

Lees verder

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink
2. Doe toelatingsexamen
3. Schrijf je in via Studielink