HKU

In september start de Basisopleiding Beeldende Kunst. Een voorbereidende cursus van 27 dagen bij HKU Beeldende Kunst.

Deze vooropleiding is ontwikkeld voor iedereen die een bacheloropleiding van HKU Beeldende Kunst wil doen in de richting van Fine Art of Fine Art and Design in Education (Docent beeldende kunst en vormgeving).

Bij de toelating van een van deze richtingen kan de commissie je doorverwijzen naar de Basisopleiding Beeldende Kunst. Dit betekent dat de commissie jouw creatief talent ziet maar dat dit talent nog niet voldoende is ontwikkeld om een bachelor te volgen. Je kunt ook toelating doen voor de Basisopleiding Beeldende Kunst als je twijfelt over welke studierichting bij je past.

Gedurende het jaar maak je door hard werken intensief kennis met HKU, de studierichtingen van HKU Beeldende Kunst en de docenten. Tijdens de Basisopleiding Beeldende Kunst bekijken en beoordelen vakdocenten je werk. Je wordt gestimuleerd, uitgedaagd en begeleid om jouw talent verder te ontwikkelen en een goed portfolio samen te stellen.

Na de Basisopleiding Beeldende Kunst weet je welke van de twee studierichtingen van HKU Beeldende Kunst bij je past, heb je een portfolio opgebouwd en ben je goed voorbereid om (opnieuw) het toelatingsexamen te doen.

Opzet

Tijdens deze voorbereidende cursus werk je op de locatie van HKU Beeldende Kunst in de Pastoe Fabriek. Je wordt begeleid door vormgevers en beeldend kunstenaars. Daarnaast bezoek je tentoonstellingen, films en culturele broedplaatsen en krijg je opdrachten mee voor thuis.

Inhoud

Bij de Basisopleiding Beeldende Kunst ligt de focus op de twee studierichtingen van HKU Beeldende Kunst: Fine Art en Fine Art and Design in Education. Je leert omgaan met het creatieve proces en daarbinnen met idee-ontwikkeling in de gekozen studierichting. Tegelijkertijd werk je aan je portfolio.

Toelating

Je kunt toelating doen voor de Basisopleiding Beeldende Kunst als je twijfelt over de studierichting of als je nog aan je ervaring en portfolio wilt werken. Bij een toelating van Fine Art of Fine Art and Design in Education kun je ook doorverwezen worden naar dit voorbereidend jaar.

Vragen?

Kom voor meer informatie naar de open dag of neem contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl of 030-2091540.

Feiten

• Duur: 27 weken, september tot april

• Selectie: via toelatingstest

• School: HKU Beeldende Kunst

• Locatie: Pastoe Fabriek, Rotsoord 3, Utrecht

• Les op vrijdag van 10.00 uur tot 15.15 uur

• Kosten: 1050,- (exclusief materiaal/gereedschap+/- 200 euro)

• Studielast van gemiddeld 6 tot 8 uur per week (inclusief huiswerk)