HKU

De Basisopleiding is een voorbereidend jaar waarin je beeldende kwaliteiten ontwikkelt en je creatieve kanten ontdekt waardoor je een goede basis hebt voor je verdere studiekeuze.

Ontdek waar jij het beste in bent

De Basisopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving is een voorbereidend jaar dat je naast je opleiding of werk kunt volgen. Je ontwikkelt je beeldende kwaliteiten en ontdekt je sterke creatieve kanten, waardoor je een goede basis hebt voor je verdere studiekeuze.  

Wat leer je?

Je krijgt op 27 zaterdagen les in beeldende vakken op twee- en driedimensionaal gebied. Je krijgt inzicht in de verschillende afstudeerrichtingen. De docenten krijgen een beeld van jouw mogelijkheden en kunnen je adviseren voor welke studierichtingen je wel of niet geschikt bent.

Je leert hoe je kunt omgaan met je eigen ideeën binnen een creatief proces en hoe je die kunt omzetten in beeld. Je leert met kritiek (begeleiding) omgaan en reflecteren op je eigen werk. Je kunt ontdekken of een studie aan een kunstacademie bij
je past en bouwt tegelijk aan je portfolio.

Studieprogramma
Praktische informatie

Voor wie?

De basisopleiding is voor iedereen die zich wil oriënteren in kunstonderwijs. Overweeg je een creatieve studie, maar je weet nog niet welke richting? Weet je nog niet of je beter bent in ruimtelijk werken of in tweedimensionaal? Misschien wil je ontwerpen of toch vrij werken? Wil je met stil beeld of bewegend beeld werken? Of je wilt je inschrijven voor een bacheloropleiding aan een kunstacademie, maar hebt nog weinig werk om te laten zien bij de toelating en je wilt daarom een portfolio opbouwen. Tijdens de basisopleiding ontwikkel je je beeldende en creatieve kwaliteiten, maar ontdek je ook waar jij het beste in bent. Daardoor kun je een bewuste keuze maken voor een specifiek vakgebied en uiteindelijk voor een bacheloropleiding.

Waarom deze opleiding?

De Basisopleiding is een brede, oriënterende opleiding. Je wordt voorbereid op de toelating voor een studie bij een van de volgende schools: HKU Beeldende Kunst, HKU Design, HKU Media en HKU Games en Interactie.

Let op: de basisopleiding biedt geen garantie om toegelaten te worden, je moet aan alle inschrijfeisen voldoen om met een bacheloropleiding te kunnen starten!

Toelating

Nadat je aanmelding is ontvangen word je uitgenodigd voor een toelating voor de Basisopleiding. Lees meer over de toelatingseisen en -procedure.

Vragen?

Kom voor meer informatie naar de open dag of neem contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl en 030-2091540.

Feiten

• Duur: 27 weken, september tot april

• Selectie via toelatingstest

• Locatie: Ina Boudier-Bakkerlaan 50

• School: HKU Beeldende Kunst

• Les op zaterdagen van 10.00 uur tot 15.15 uur

• Kosten: 1050,- (exclusief materiaal/gereedschap+/- 200 euro)

• Studielast van gemiddeld 6 tot 8 uur per week (inclusief huiswerk)