HKU

Nadat wij je aanmeldformulier hebben ontvangen word je uitgenodigd voor de toelatingsselectie.

Toelatingseisen

De Brede Basisopleiding is bedoeld voor mensen die in de nabije toekomst van plan zijn om te gaan studeren aan de HKU of een andere kunstacademie.

De opleiding is er ook voor iedereen die zich op beeldend/creatief gebied wil ontwikkelen en is toegankelijk vanaf de bovenbouw klassen havo, vwo of mbo. In verband met studiedruk wordt met name aan de leerlingen van vóór de eindexamenklassen gedacht. De minimumleeftijd is 16 jaar.

Toelatingsprocedure

Toelating tot de Brede Basisopleiding is afhankelijk van de uitslag van de toelatingsselectie. Je neemt daarvoor je werk (portfolio) mee, dat door een aantal docenten wordt beoordeeld op creatief vermogen. Je portfolio kan bestaan uit tekeningen, maquettes, foto’s, schilderijen, ruimtelijk werk, digitaal werk, etc.). Deze selectie vindt ruim voor de aanvang van de Brede Basisopleiding plaats.

De uitslag ontvang je per e-mail. Wanneer je bent toegelaten wordt er, na betaling van het cursusgeld, een plaats op de Brede Basisopleiding voor je gereserveerd.

Meer informatie

Meer informatie over deze opleiding kun je krijgen tijdens de open dagen. Nog vragen? Kijk voor het antwoord op je vraag bij de veelgestelde vragen.