HKU

De Brede Basisopleiding is een vooropleiding die je naast je opleiding of werk kunt volgen. Je ontwikkelt je beeldende kwaliteiten en ontdekt je sterke creatieve kanten, waardoor je een goede basis hebt voor je verdere studiekeuze.

Ontdek

Kunst maken draait niet zozeer om ‘goed kunnen tekenen’, maar meer om een manier van kijken. Heb jij een originele blik op de wereld en vraag je je af of een kunstopleiding bij je past? Kom het ontdekken bij de Brede Basisopleiding.

Waarom deze opleiding?

De Brede Basisopleiding is een oriënterende opleiding. Je wordt voorbereid op de toelating voor een studie bij een van de volgende schools: HKU Beeldende Kunst, HKU Design, HKU Media en HKU Games en Interactie. In lessen, projecten en workshops leer je wat deze vakgebieden inhouden. Je wordt voorbereid op de toelating. Je maakt werk en ontdekt wat aansluit op de verschillende bachelors, en of dat ook bij jou past.

Let op: deze basisopleiding biedt een verhoogde kans, maar geen garantie om toegelaten te worden, je moet aan alle inschrijfeisen voldoen om met een bacheloropleiding te kunnen starten.

Voor wie is de Brede Basisopleiding?

Overweeg je een creatieve studie, maar weet je nog niet welke richting? Wil je graag een portfolio opbouwen voordat je toelating doet voor een bacheloropleiding aan een kunstacademie? Dan is de Brede Basisopleiding iets voor jou.

Belangrijk is dat je op een originele manier naar de wereld kijkt en je dat kunt vertalen naar interessante beelden en ideeën. Misschien heb je een schetsboek vol tekeningen, schilder je op alles wat los en vast zit, ben je goed in het ontwerpen van skateboards, maak je hele goede Instagramfoto’s of besteed je al je tijd aan het ontwerpen van games of apps. Tijdens de Brede Basisopleiding ontwikkel je je beeldende en creatieve kwaliteiten, maar ontdek je ook waar jij het beste in bent.

Wat leer je?

Je krijgt op 27 zaterdagen les in beeldende- en aanverwante vakken en maakt zo kennis met de verschillende afstudeerrichtingen. De docenten krijgen een beeld van je mogelijkheden en kunnen je adviseren in welke studierichting bij je past. Je leert omgaan met begeleiding en kritisch kijken naar je eigen werk. Tegelijkertijd bouw je aan je portfolio en werk je toe naar het toelatingsmoment van de bachelors.

Studieprogramma
Praktische informatie

Toelating

Nadat je aanmelding is ontvangen word je uitgenodigd voor een toelating voor de Brede Basisopleiding. Lees meer over de toelatingseisen en -procedure.

Vragen?

Kom voor meer informatie naar de open dag of neem contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl en 030-2091540.

Feiten

• Duur: 27 weken, september tot april

• Selectie via toelatingstest

• Locatie: Ina Boudier-Bakkerlaan 50

• Les op zaterdagen van 10.00 uur tot 15.15 uur

• Kosten: 1050,- (exclusief materiaal/gereedschap+/- 200 euro)

• Studielast van gemiddeld 6 tot 8 uur per week (inclusief huiswerk)