HKU

Beeldende Kunst

Fine Art

De Bachelor of Fine Art leidt je op tot autonoom beeldend kunstenaar. Ben je beeldend ingesteld, gedreven, nieuwsgierig, kijk je kritisch naar de wereld en zit je vol met ideeën? Misschien is de opleiding Fine Art dan iets voor jou.

Docent beeldende kunst en vormgeving

De opleiding Bachelor of Fine Art and Design in Education leidt je op tot docent beeldende kunst en vormgeving. Bij deze opleiding is er grote aandacht voor jouw eigen beeldende ontwikkeling. Zo ben je niet alleen kwalitatief hoog opgeleid als docent, maar maak je zelf ook beeldend werk van een hoog niveau

Docent BKV deeltijd

Deze opleiding maakt het ontwerpers en kunstenaars mogelijk om in twee jaar een onderwijsbevoegdheid te halen die toegang geeft tot het lesgeven op eerstegraads niveau.

Basisopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving

De Basisopleiding is een voorbereidend jaar dat je naast je opleiding of werk kunt volgen. Je ontwikkelt je beeldende kwaliteiten en ontdekt je sterke creatieve kanten, waardoor je een goede basis hebt voor je verdere studiekeuze. Deze studie op zaterdag bereidt je voor op een bacheloropleiding in de beeldende kunst of vormgeving.

Master of Arts in Fine Art and Design, programme Fine Art

Master of Arts in Fine Art and Design, programme Fine Art opens windows on the visual world while mapping a broad spectrum of phenomena and attitudes connected to that visual world - and to life itself. Besides traditional fine art forms such as painting, sculpture, and photography, the programme focuses on many transmedial forms of visual expression.

Kunst en Economie

Design - Art and Economics

De Bachelor Art and Economics met specialisatie in het werkveld Design leidt je op tot managementfuncties binnen de werelden van design en fashion.

Event - Art and Economics

De Bachelor Art and Economics met specialisatie in het werkveld van Event leidt je op voor creatieve functies in de zakelijke evenementenbranche.

Fine Art - Art and Economics

De Bachelor Art and Economics met specialisatie in het werkveld Fine Art leidt je op voor managementfuncties in de wereld van de beeldende kunst.

Games and Interaction - Art and Economics

De Bachelor Art and Economics met specialisatie in het werkveld Games and Interaction leidt je op tot (project) manager of ondernemer in de wereld van games en interactie.

Media - Art and Economics

De Bachelor Art and Economics met specialisatie in het werkveld Media leidt je op tot (project) manager, producer of ondernemer in de wereld van televisie, film, radio en interactieve media.

Music - Art and Economics

De Bachelor Art and Economics met specialisatie in het werkveld van Music leidt je op tot muziekmanager. Je wordt opgeleid voor functies in de organisatorische en zakelijke kanten van de muziekpraktijk, met name de popmuziek.

Theatre and Performing Arts - Art and Economics

De Bachelor Art and Economics met de specialisatie in het werkveld van Theatre and Performing Arts leidt je op tot theatermanager. Je bent de onmisbare organisator achter de schermen bij gezelschappen, theaters, schouwburgen en festivals.

Media

Animation

Animatie heeft een breed toepassingsgebied: film- en tv-leaders, commercials, educatieve animaties, clips, internetanimaties, games en films in de Nederlandse animatietraditie. De afstudeerrichting Bachelor of Design in Animation leidt je op tot animator, regisseur of vormgever in dit vakgebied.

Audiovisual Media

De Bachelor of Design in Audiovisual Media bereidt je voor op een toekomst als producent, regisseur of vormgever (camera, licht, geluid, montage, scenario) voor televisie, film, opdrachtfilm, documentaires en andere vertoningsmogelijkheden. Je ontwikkelt je talent om verhalen te vertellen door middel van beeld en geluid.

Graphic Design

Bachelor of Design in Graphic Design leidt je op tot een veelzijdige, kritische en betrokken expert op het gebied van visuele communicatie. Als grafisch ontwerper geef je vorm aan communicatie door middel van tekst en beeld. Dat kan via ieder gewenst medium: digitaal, als object, gedrukt, als concept of combinaties hiervan.

Illustration

De Bachelor of Design in Illustration leidt je op tot professioneel illustrator. Met illustraties vertel je over de wereld om je heen in beelden. De manier waarop je dat doet, zegt iets over jouw visie op de samenleving en actualiteit.

Image and Media Technology

In de proeftuin van de Bachelor of Design in Image and Media Technology leer je hoe je jouw verhaal in de meest geschikte vorm vertelt. Dat kan met bewegend of stilstaand beeld, een installatie, Occulus Rift, video-mapping, crossmedia-magazines of muziekvideo’s. IMT’ers laten zich door geen enkele traditie of conventie van de wijs brengen!

Photography

Je wilt dat jouw foto's worden gezien en impact hebben. De Bachelor of Design in Photography leidt je op tot professional in de fotografiewereld met een eigen verhaal.

Muziek en Technologie

Theater

Acting

Als je afstudeert met de afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Acting ben je acteur voor theater, film of televisie. Naast de opleiding tot acteur is er een mogelijkheid om je na een jaar te specialiseren als acteur-theatermaker.

Interactive Performance Design

In de afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Interactive Performance Design ontwerp je belevenissen voor theater, events, musea, educatie en marketingdoeleinden. Interactieve ervaringen die mensen met elkaar kunnen delen. Belevenissen die net als theater ín het moment plaatsvinden.

Docent Theater

Met de studie Bachelor Theatre in Education word je opgeleid tot Docent Theater. Je bent bekwaam en bevoegd om in het onderwijs te kunnen werken, van primair onderwijs tot en met hoger beroepsonderwijs. Naast het onderwijs bereid je je ook voor op andere werkvelden.

Writing for Performance

De afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Writing for Performance van HKU is de enige voltijd hbo-studie tot dramaschrijver in Nederland. Als afgestudeerde ben je professioneel dramaschrijver van teksten voor theater, film, televisie, radio en andere media.

Theatre Design

De afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Theatre Design leidt je op tot theatervormgever. Beeldende kunst en theater komen in deze studie bij elkaar. Het vertellen van een verhaal in beelden is het belangrijkst.

MA programme Scenography

MA programme Scenography students at HKU Theatre are trained to transform any environment into a theatrical surrounding, through supervising and stimulating the development of their creative and intellectual capabilities.

Utrechts Conservatorium

Docent Muziek

De Bachelor of Music in Education (opleiding Docent Muziek) leidt je op tot muziekdocent met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid. Je kunt lesgeven in het basis- en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Ook kun je aan de slag bij organisaties voor kunsteducatie en ensembles, orkesten en podia.

Historische Uitvoeringspraktijk

Bij de Bachelor of Music Historische Instrumenten van HKU Utrechts Conservatorium leer je de muziek te benaderen vanuit historisch perspectief.

Jazz & Pop

Bachelor of Music in Jazz & Pop: Van jazz, bebop en fusion tot pop, rock, soul of dance. Welke muzikale paden je ook bewandelt, met de expertise op je instrument als kompas kun je vele grenzen overschrijden.

Klassieke Muziek

Binnen de afdeling Klassieke Muziek van de Bachelor of Music kies je voor een instrumentaal of vocaal hoofdvak. Bij de instrumentale hoofdvakken vind je strijk- en blaasinstrumenten, maar ook piano, orgel, compositie, koordirectie en beiaard.

Musician 3.0

Bij de Bachelor of Music in Musician 3.0 onderzoek je je eigenheid en talent door zelf muziek te creëren. Op verschillende instrumenten, in verschillende contexten, en vrij navigerend door verschillende genres en stijlen. De wereld verandert, hoe zet jij je talent in om je publiek steeds te verrassen?

Master of Music, Pathway Performance

Binnen de Master of Music (MMus) krijg je de kans je als instrumentalist, vocalist, componist, producer, sound designer of muziektechnoloog verder te ontplooien. Dat doe je door het opstellen van een persoonlijk studieplan dat de basis vormt voor de tweejarige masterstudie.

Basisopleiding HKU Utrechts Conservatorium

Met deze opleiding bereid je je voor op een muziekvakstudie. Je krijgt individuele instrumentale, vocale of compositielessen. Met de lessen muziekleer en solfège bereid je je voor op het theoretische deel van het toelatingsexamen voor de bacheloropleiding.

Kurt Thomas Cursus 2017

Door het unieke concept van de cursus kan ieder deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Deze intensieve zomertraining voor koordirectie staat open voor amateur- en (semi-)professionele koordirigenten, als deelnemer of als hospitant.