HKU

Beeldende Kunst

Fine Art

De Bachelor of Fine Art leidt je op tot autonoom beeldend kunstenaar. Ben je beeldend ingesteld, gedreven, nieuwsgierig, kijk je kritisch naar de wereld en zit je vol met ideeën? Misschien is de opleiding Fine Art dan iets voor jou.

Docent beeldende kunst en vormgeving

Aan de slag als docent? Educatief medewerker in een museum? Of als beeldend kunstenaar met veel oog voor de omgeving? Bij de Bachelor of Fine Art and Design in Education is er veel aandacht voor jouw beeldende ontwikkeling en hoe je met kunst jouw betrokkenheid bij de wereld kunt uitdragen. Je wordt niet alleen opgeleid als kunstvakdocent, maar maakt zelf ook beeldend werk.

Docent beeldende kunst en vormgeving - deeltijd

Deze opleiding maakt het ontwerpers en kunstenaars mogelijk om in twee jaar een onderwijsbevoegdheid te halen die toegang geeft tot het lesgeven op eerstegraads niveau.

Brede Basisopleiding

Overweeg je een creatieve opleiding, maar twijfel je over de richting? Wil je graag een portfolio opbouwen voordat je toelating doet voor een bacheloropleiding? Dan is de Brede Basisopleiding iets voor jou. Deze oriënterende vooropleiding kun je naast je opleiding of werk volgen. Je ontwikkelt je beeldende kwaliteiten, waardoor je een goede basis hebt voor je verdere studiekeuze.

MA programme Fine Art

Master of Arts in Fine Art and Design programme Fine Art offers a two-year, English language programme. Next to traditional fine art disciplines (painting, sculpture, media and photography), the program expands on transmedial forms of visual, sonic and conceptual artistic practices and experimental artistic research.

Media

Animation

Animation leidt je op tot animator, regisseur of vormgever in het vakgebied van animatie. Animaties worden gebruikt in film en tv, virtual reality, videoclips, games, apps en online.

Audiovisual Media

Audiovisual Media bereidt je voor op een toekomst als creatief maker van films in alle soorten en maten (documentaire, fictie, experimenteel) voor TV, opdrachtgevers, festivals, web of andere vormen. Je ontwikkelt je talent om verhalen te vertellen door middel van beeld en geluid.

Graphic Design

Een veelzijdige, kritische en betrokken expert op het gebied van visuele communicatie. Dat word je bij Graphic Design. Als grafisch ontwerper geef je vorm aan communicatie door middel van tekst en beeld. Dat kan via ieder gewenst medium: digitaal, als object, gedrukt, als concept of combinaties hiervan.

Illustration

Illustration leidt je op tot professioneel illustrator. Met illustraties vertel je over de wereld om je heen in beelden. De manier waarop je dat doet, zegt iets over jouw visie op de samenleving en actualiteit.

Image and Media Technology

Met Image and Media Technology maak je beeldverhalen die jouw publiek raken, verleiden, prikkelen, verbazen en activeren. Het is een studie waarbij je doorlopend experimenteert, ontwerpt en innoveert met actuele kunst-, video- en mediatechnieken.

Photography

Je wil dat jouw beelden worden gezien en impact hebben. Photography bij HKU leidt je op tot professional in de fotografiewereld met een eigen verhaal.

Ad Design Digital Media

Wil je verder met digitale media? Dan kun je bij HKU kiezen voor de Associate degree Design Digital Media. Je ontwikkelt je tot een creatieve en ondernemende vormgever van toegepaste mediaproducten die impact hebben. Deze nieuwe vervolgstudie duurt twee jaar en sluit aan op mbo, niveau 4.

Muziek en Technologie

Theater

Acting

Als je afstudeert met de afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Acting ben je acteur voor theater, film of televisie. Naast de opleiding tot acteur is er een mogelijkheid om je na een jaar te specialiseren als acteur-theatermaker.

Interactive Performance Design

In de afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Interactive Performance Design ontwerp je belevenissen voor theater, events, musea, educatie en marketingdoeleinden. Interactieve ervaringen die mensen met elkaar kunnen delen. Belevenissen die net als theater ín het moment plaatsvinden.

Docent Theater

Met de studie Bachelor Theatre in Education word je opgeleid tot Docent Theater. Je bent bekwaam en bevoegd om in het onderwijs te kunnen werken, van primair onderwijs tot en met hoger beroepsonderwijs. Naast het onderwijs bereid je je ook voor op andere werkvelden.

Writing for Performance

De afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Writing for Performance van HKU is de enige voltijd hbo-studie tot dramaschrijver in Nederland. Als afgestudeerde ben je professioneel dramaschrijver van teksten voor theater, film, televisie, radio en andere media.

Theatre Design

De afstudeerrichting Bachelor of Theatre in Theatre Design leidt je op tot theatervormgever. Beeldende kunst en theater komen in deze studie bij elkaar. Het vertellen van een verhaal in beelden is het belangrijkst.

MA programme Scenography

MA programme Scenography students at HKU Theatre are trained to transform any environment into a theatrical surrounding, through supervising and stimulating the development of their creative and intellectual capabilities.

Utrechts Conservatorium

Docent Muziek

De Bachelor of Music in Education (opleiding Docent Muziek) leidt je op tot muziekdocent met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid. Je kunt lesgeven in het basis- en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Ook kun je aan de slag bij organisaties voor kunsteducatie en ensembles, orkesten en podia.

Historische Uitvoeringspraktijk

Bij de Bachelor of Music Historische Uitvoeringspraktijk van HKU Utrechts Conservatorium leer je de muziek te benaderen vanuit historisch perspectief.

Jazz & Pop

Bachelor of Music in Jazz & Pop: Van jazz, bebop en fusion tot pop, rock, soul of dance. Welke muzikale paden je ook bewandelt, met de expertise op je instrument als kompas kun je vele grenzen overschrijden.

Klassieke Muziek

Binnen de afdeling Klassieke Muziek van de Bachelor of Music kies je voor een instrumentaal of vocaal hoofdvak. Bij de instrumentale hoofdvakken vind je strijk- en blaasinstrumenten, maar ook piano, orgel, compositie, koordirectie en beiaard.

Musician 3.0

Bij de Bachelor of Music in Musician 3.0 onderzoek je je eigenheid en talent door zelf muziek te creëren. Op verschillende instrumenten, in verschillende contexten, en vrij navigerend door verschillende genres en stijlen. De wereld verandert, hoe zet jij je talent in om je publiek steeds te verrassen?

Master of Music, Pathway Performance

Binnen de Master of Music (MMus) krijg je de kans je als instrumentalist, vocalist, componist, producer, sound designer of muziektechnoloog verder te ontplooien. Dat doe je door het opstellen van een persoonlijk studieplan dat de basis vormt voor de tweejarige masterstudie.

Basisopleiding HKU Utrechts Conservatorium

Met deze opleiding bereid je je voor op een muziekvakstudie. Je krijgt individuele instrumentale, vocale of compositielessen. Met de lessen muziekleer en solfège bereid je je voor op het theoretische deel van het toelatingsexamen voor de bacheloropleiding.