HKU

Internationalisation at Home

2015-2016'Internationalisation at Home' was een pilot waarin een aantal studenten van HKU Theater een voorstelling maakten met een klas van de Universidad Nacional Autónoma in Heradia, Costa Rica. Het doel was om samenwerking en theatertaal te oefenen binnen een interculturele setting en social media als middel. De pilot is later nog enkele keren herhaald. Internationalisation at Home maakt nu steeds vaker deel uit van het curriculum.

Gamebiz

2014-2016

De gevolgen van de economische crisis zijn nog steeds merkbaar in Europa. Een van de grootste problemen is de hoge jeugdwerkeloosheid. In het Erasmus+ project Gamebiz werkten partners aan een didactisch model dat ondernemerschap in het onderwijs stimuleert. Binnen het middelbaar beroepsonderwijs worden “broedplaatsen voor ondernemerschap” opgezet op het gebied van games. De resultaten van het project zijn gebundeld in de publicatie "A Space for Beautiful Mistakes"

Lees verder

CREA

2015-2017


CREA is een internationaal netwerk van Summer Academies, Europees gesubsidieerd door Horizon2020. Het heeft als doel om innovatieve start-up teams te ondersteunen die een business idee uitwerken op het snijvlak van creativiteit en technologie.

Lees verder