HKU

U CREATE is een 'Centre of Expertise' voor de creatieve industrie dat focust op crossovers met zorg en welzijn.

De Nederlandse gezondheidszorg staat op een hoog niveau. Of het nu gaat om genezen, verzorgen of voorkomen. Toch kan en moet het morgen beter. En slimmer, eerlijker, mooier, handiger.


En dat kan ook. Door ontwerpdenken en verbeeldingskracht toe te voegen aan nieuwe technologieën en systemen. Daarvoor moeten we wel nieuwe samenwerkingen durven aangaan. Tussen dokter en designer, tussen onderzoeker en patiënt, tussen bestuurders en ondernemers.

Verbindende rol

U CREATE helpt zorg- en creatieve professionals te werken aan nieuwe of verbeterde producten, diensten en ervaringen: van cure tot care tot preventie. Altijd ontwikkeld vanuit het perspectief en het belang van de patiënt, de burger of de zorgconsument.


U CREATE verbindt publieke en private partijen binnen een sterk groeiend netwerk via innovatie-, kennis- en talentprogramma’s.

Aansluiting met de praktijk

U CREATE is het Centre of Excellence voor de creatieve industrie, dat in het kader van de prestatieafspraken met de rijksoverheid is toegewezen aan de Hogeschool Utrecht (HU) en waarin HU en HKU intensief samenwerken met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). U CREATE spitst zich toe op bijdragen van de creatieve industrie aan innovatie in welzijn en gezondheidszorg.

U CREATE is gevestigd in het UMCU om zo de directe aansluiting met de medische praktijk en het onderzoek te vergemakkelijken. Sinds januari 2018 werkt het team van U CREATE ook één dag per week bij HKU, op locatie Ina Boudier-Bakkerlaan.

Partner worden?

Wil je jouw organisatie verbinden aan U CREATE? Bijvoorbeeld als zorg-instelling of als creatief bureau? Dat kan via een 'associate partnership'. We bespreken graag de mogelijkheden met je in een persoonlijk gesprek.


Stuur een mail en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Iedere vrijdag werkt het U CREATE-team op HKU-locatie Ina Boudier-Bakkerlaan (kamer 0.04).


Team Connector: 06 387 632 65

info@ucreate.nl


Website: ucreate.nl