HKU

HKU voert onderzoeks- en innovatieprojecten uit met partners uit de regio of op (inter)nationaal niveau.

Projecten die HKU uitvoert, hebben maatschappelijke relevantie, raken aan belangrijke ontwikkelingen in het werkveld of beogen de vernieuwing en verbetering van het onderwijs.


Voor deelnemende studenten zijn dergelijke projecten een waardevolle aanvulling op de dagelijkse lespraktijk: ze ontmoeten experts uit andere vakgebieden, ontdekken nieuwe manieren van werken en komen op onverwachte plaatsen.

Wie voeren projecten uit?

Onderdelen van HKU die projecten aangaan, zijn bijvoorbeeld de Innovatie Studio en de lectoraten. Daarnaast werken schools van HKU aan kort- of langlopende projecten. Dat doen ze in het kader van internationalisering, vanuit de wens maatschappelijke uitdagingen aan te gaan of vanwege concrete verzoeken uit het bedrijfsleven.


Projecten zijn mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, EP-Nuffic, de Provincie Utrecht en andere opdrachtgevers.

Meer weten?

Interesse in een project met HKU-studenten of medewerkers? Bekijk de pagina HKU voor bedrijven of neem contact op met het Expertisecentrum Onderzoek en Innovatie: cvoi@hku.nl.