HKU

We werken samen met maakonderzoekgroepen die eerst worden geschoold in maakonderzoek. Daarna gaan zij aan de slag met een eigen onderzoek.

“Het proces voorafgaand aan het maken, zorgen dat alles er goed voorligt, is ook een creatieve daad."  - Lies Willer in gesprek met Femke de Vries, HKU Fashion Design


Maakonderzoeksgroepen

De maakonderzoeksgroepen gebruiken verschillende vormen van ontsluiten en bewerken, en ontwikkelen manieren om tot maakkennis te komen en deze te waarderen en te delen in de praktijk en in het onderwijs.


De volgende maakonderzoeksgroepen nemen deel, of hebben deelgenomen aan, onderzoek in het lectoraat:

 

Design: Group 1: Arjan Karssen, Femke de Vries, Jesse Visser, Tanja van der Laan. Group 2: Conny Groenewegen, Marcel Alberts, Marcel Ponjee.

Fine Art: Anika Schwarzlose, Annette Krauss, Anno Dijkstra, Christina della Giustina, Eugene Jongerius, Frank Koolen, Harm Hajonides, Jolanda Schouten, Kostana Banovic, Liza May Post, Maarten Overdijk, Marianne van Ham, Myrthe Nagtzaam, Sander van Deurzen, Sigrid van Willigen.

Media: Antoin Buissink, Lenno Verhoog, Pepijn van de Port, Tjepke Zijlstra.

Music Design: Camille van de Pavert, Cengiz Arslanpay, Friso Hoekstra, Mick van Gasteren, Nick Verstand.

Muziektechnologie en compositie: Group 1: Ciska Vriezenga, Gagi Petrovic, Mark IJzerman, Than van Nispen, Wessel Oltheten. Group 2: Albert van Veenendaal, Gé Bijvoet, Ton-Herman Melis.

Compositie en Sound Design: Arnoud Traa, Johan van der Voet, Joost van 't Hoff, Karl Heortweard, Roel Slootman, Salvador Breed, Sebastian Schatz, Suzanne Ypma.

Research in Creative Practices: Arja Veerman, Carien Moossdorff, Nick van Tilborg, Jochem Naafs, Phyllis Meyjes.

Meedoen aan maakonderzoek

Wil je meedoen aan activiteiten van maakonderzoek? Wil je een maakonderzoeksgroep vormen in je praktijk of in het onderwijs? Neem dan contact met ons op. We verkennen dan met elkaar welke mogelijkheden er zijn.


Contact

Jan IJzermans, lector

jan.ijzermans@hku.nl

 

Arja Veerman, onderzoeker / docent

arja.veerman@hku.nl

Makersdialoog tussen Lenno Verhoog en Antoin Buissink (School of Media)