HKU

We werken samen met maakonderzoekgroepen die eerst worden geschoold in maakonderzoek. Daarna gaan zij aan de slag met een eigen onderzoek.

“Het proces voorafgaand aan het maken, zorgen dat alles er goed voorligt, is ook een creatieve daad."  - Lies Willer in gesprek met Femke de Vries, HKU Fashion Design


Maakonderzoeksgroepen

De maakonderzoeksgroepen gebruiken verschillende vormen van ontsluiten en bewerken, en ontwikkelen manieren om tot maakkennis te komen en deze te waarderen en te delen in de praktijk en in het onderwijs.


De volgende maakonderzoeksgroepen nemen deel, of hebben deelgenomen aan, onderzoek in het lectoraat:


Beeldende Kunst: Anno Dijkstra, Maarten Overdijk.


Compositie en Sound Design: Arnoud Traa, Ben Lammerts van Bueren, Friso Hoekstr, Ivo Witteveen, Johan van der Voet, Joost van 't Hoff, Karl Heortweard, Roel Slootman, Salvador Breed, Suzanne Ypma.


Design: Groep 1: Arjan Karssen, Femke de Vries, Jesse Visser, Tanja van der Laan. Groep 2: Dorien Bruijns, Karel Bakker, Marcel Alberts, Stijn Bisscheroux. Groep 3: Guido Ooms, Kirsten Kentler, Linda Valkeman, Natascha van den Ban.


Fine Art & Design Education: Annemiek Vera, Astrid Hermes, Eliane Bots, Erik Sep, Mai Linh Ly, Sander van Deurzen, Tamar Clasquin, Tessa Hendriks.


Media: Eva Bullens, Jeroen Hofs, Johan Rijpma, Lenno Verhoog, Nina Spiering, Tjepke Zijlstra.


Muziektechnologie en Compositie: Gagi Petrovic, Mark IJzerman, Wessel Oltheten.


Research in Creative Practices: Arja Veerman, Carien Moossdorff, Jan IJzermans, Merel Zwarts, Suzanne Ypma.

Meedoen aan maakonderzoek

Wil je meedoen aan activiteiten van maakonderzoek? Wil je een maakonderzoeksgroep vormen in je praktijk of in het onderwijs? Neem dan contact met ons op. We verkennen dan met elkaar welke mogelijkheden er zijn.


Contact

Jan IJzermans, lector

jan.ijzermans@hku.nl

 

Arja Veerman, onderzoeker / docent

arja.veerman@hku.nl

Makersdialoog tussen Lenno Verhoog en Antoin Buissink (School of Media)