HKU
Dansende Tongen

Dansende tongen; talige schrijfstrategieën voor hedendaags theater is een handboek voor schrijvers, over taal als materiaal. Dit boek maakt een einde aan het cliché van de schrijver die uren uit het raam staart, wachtend op inspiratie. Elk hoofdstuk is een combinatie van taaltheorie, persoonlijke inzichten van de schrijvers en prikkelende, onorthodoxe schrijfopdrachten. Het brengt schrijvers samen in de liefde voor taal en het plezier in het schrijven. In het spel, het niet weten en het je laten inspireren door het experiment.

Dansende tongen is geschreven door vijf inmiddels afgestudeerde studenten van de opleiding Writing for Performance van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: : Annet Bremen, Marjolijn van den Berg, Eva Gouda, Ninke Overbeek en Rick Steggerda. Hun artikelen zijn voorbeelden van praktijkgericht onderzoek: door kunstenaars over hun eigen en andermans maakpraktijk.

Deze publicatie verschijnt in een reeks van het Lectoraat Performatieve Maakprocessen van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht i.s.m. International Theatre & Film Books.