HKU

Het lectoraat geeft in samenwerking met uitgeverij International Theatre & Film Books in Amsterdam publicaties uit op het gebied van performatieve maakprocessen, artistiek onderzoek en creativiteit.

Publicaties

Het Lectoraat Performatieve Maakprocesssen (voorheen Theatrale Maakprocessen) publiceert sinds 2007 onderzoek in een boekenreeks. Sinds eind 2013 publiceert het onderzoeksverslagen online, in woord en audiovisueel, als opmaat naar meer multi-modulaire onderzoeksverslaglegging.

Lees 'Je moet je kunst veranderen' hier. Performatieve dramaturgie van de eenentwintigste eeuw. Een uitgave van Caspar Nieuwenhuis & HKU Lectoraat Performatieve Maakprocessen.

In april 2016 presenteerde het kernteam van het lectoraat de "Prague Provocations" op de Artistic Research conference Is there some method?

Bekijk hier het filmpje 'Resonance' van theatermaker Lidy Six. Ze deed onderzoek naar het installeren van een hedendaagse ervaringsruimte op basis van trillingen van kleur via licht en geluid, speciaal met LED.

Joshua Heeres (RMA student Performance Studies van UU) heeft het onderzoek bestudeert en beschrijft en analyseert het proces in zijn artikel 'De kunst van het weglaten in Resonance een installatie van Lidy Six'.