HKU

De 21 onderzoekers van het lectoraat Kunst en Professionalisering geven in 'Blad - Praktijken van Muzische Professionalisering' een weerslag van hun muzische onderzoeksactiviteiten.

Samenvatting

De titel van het Jaarboek 'Blad - Praktijken van Muzische Professionalisering' verwijst zowel naar de muzische praktijken, als naar de verschillende werkcontexten waarbinnen de 21 praktijkonderzoekers in het jaar 2015-2016 vanuit het lectoraat Kunst en Professionalisering onderzoek deden. Ze deden dat in drie HKU Schools (Beeldende Kunst, Theater en het Utrechts Conservatorium), het HKU Expertisecentrum Educatie, De Baak in Driebergen en in de diverse professionele omgevingen waar de externe praktijkonderzoekers toegang toe hadden.


Het Jaarboek neemt je als lezer mee in hun onderzoek naar onder meer:

  • de dialoog tussen een kunstwerk en zijn beschouwer
  • wat het voor studenten van hoger en middelbaar beroepsonderwijs betekent om hun eigen makerschap aan te spreken in een uitnodigende atelier-omgeving
  • de werking van vervoering
  • nieuwe manieren van onderzoek doen voor vierdejaars studenten van HKU Theater

Het Jaarboek is gerangschikt volgens de vier onderzoekslijnen van het lectoraat waarbij de verschillende uitgelichte muzische praktijken steeds andere perspectieven op deze onderzoekslijnen tonen.

Blader door Blad