HKU

Een overzicht van Innovatie Studio-projecten waar zorg en welzijn centraal staan.

Levenseindecoach

Levenseindeboom is an innovation pilot in healthcare that aims to empower those in the final stages of their lives to resolve difficult lingering questions such as related to emotions, feelings, social dynamics, and philosophy by involving their family, friends and caregivers in indirect forms of communication.

Visit the site

InTouch

InTouch is een aanraakscherm voor wachtkamers op basis van Mobility Clinic, om zorg te kunnen bundelen. Patiënten kunnen zelf aangeven hoe het met ze gaat. De grafische interface van het paneel bedient alle niveaus van geletterdheid.

Identifying Risk Increases Strength (IRIS)

Het IRIS-project (Identifying Risk Increases Strength) biedt een innovatieve  aanpak voor adolescenten die kwetsbaar zijn voor abnormale stemmingswisselingen. De Innovatie Studio werkt samen met UMC Utrecht aan onderzoek om gezondheidsdata bij te houden en deelnemers uit te dagen om met uitdagende interventies hun klachten te lijf te gaan.

Lees verder

Handson


Handson is een project voor kinderen die lijden aan Celebrale parese in samenwerking met Roesingh Research and Development. Revalideren is vaak saai en doet zeer. Zij zochten een manier om het voor de kinderen leuker te maken.

Moodbot

Moodbot is ontwikkeld voor psychiatrische cliënten. Het werkt als een interactieve coach, die mensen aanspoort om signalen van terugval te noteren. Door het spelen van de game krijgt de cliënt meer inzicht in zijn eigen herstelproces en ervaart hij meer eigen regie. Het spel stimuleert ook om andere cliënten virtueel te bezoeken, zodat een netwerk ontstaat. Moodbot is door UMC Utrecht gekozen voor het validatie- en implementatieprogramma.

DJ Fiero


DJ Fiero is een revalidatiegame voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel. DJ Fiero is ontwikkeld door HKU in samenwerking met De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht.

BV Utrecht: Revalideren met HKU

Een reportage van het regionale tv-programma BV Utrecht over de samenwerking van HKU en een lokale innovatieclub met De Hoogstraat Revalidatie op het gebied van games.

Growing Games

Growing Games is het stimuleringsprogramma voor de applied game-industrie, in een consortium van partners uit de zorg, het hoger-onderwijsveld en de creatieve industrie. Partners: Dutch Game Garden, iMMovator, Dutch Games Association en Economic Board Utrecht.


Publicaties: