HKU

De Innovatie Studio van HKU ontwikkelt prototypes voor innovatieve producten en diensten samen met externe partners.

Deze partners zijn meestal experts op de gebieden zorg en welzijn, onderwijs en erfgoed. De resultaten komen ten goede aan de vernieuwing van onderwijs- en beroepspraktijken.


De activiteiten dragen binnen HKU bij aan deskundigheidsbevordering van docenten, excellente studenten en experts in de creatieve werkvelden.

Projecten

De Innovatie Studio heeft ruime ervaring met het verwerven en realiseren van (Europese) Research & Design-projecten en biedt de uitvoeringscapaciteit waarmee HKU professionele innovatieve projecten met derden ontwikkelt. Het gaat hierbij om projecten:

  • met een experimenteel, innovatief en exploratief karakter met als doel de ‘cross-over’ tussen creatieve industrie en toepassingsgebieden;
  • uitgevoerd in co-creatie met een of meerdere externe partners, zowel profit, not-for-profit als non-profit
  • in opdracht, of als gesubsidieerd onderzoeks- en/of ontwikkelingsproject;
  • door gecontracteerde professionals van binnen en buiten HKU;
  • eventueel met deelname van master- of excellente studenten;
  • gericht op de ontwikkeling (en niet de doorontwikkeling en vermarkting) van prototypes voor nieuwe producten, diensten of oplossingen.

Innovatie Studio werkt nauw samen met HKU Expertisecentra en lectoraten en UCREATE.

Talent tot wasdom laten komen

HKU's Innovatie Studio draagt met zijn werk bij aan interne kennisontwikkeling en -circulatie, ten dienste van de actualiteit en kwaliteit van het onderwijs. De studio biedt een additionele leeromgeving voor excellente studenten en docenten.


In de praktijk is de studio een actief scharnierpunt tussen het beste wat HKU te bieden heeft en de maatschappelijke en economische buitenwereld, waarin dit talent en deze ideeën tot wasdom kunnen komen.


De Innovatie Studio biedt mogelijkheden tot verdere scholing in onderzoeks-en ontwikkelingsvaardigheden in een praktijkgerichte onderwijsomgeving, aan ZZP’ers en MKB’ers die actief zijn in de creatieve werkvelden. Ook biedt de studio externe partners toegang tot state-of-the-art kennis en ontwikkeling op het gebied van interaction design en applied game- en play design.


De video hieronder toont de toepassing van gameconcepten in de zorg door de Innovatie Studio en zijn partners:


Evenementen

Contact

Wilt u meer informatie over wat Innovatie Studio voor u kan betekenen? Neem contact op met Ina van der Brug, coördinator Innovatie Studio, +31(0)6-22293735


Bezoekadres: Nieuwekade 1, 3511 RV, Utrecht


Postadres: HKU, Postbus 1520, 3500 BM, Utrecht