HKU

HKU werkt aan een platform voor open innovatie. Interesse? Doe dan mee!

De wereld om ons heen wordt steeds complexer, de maatschappelijke uitdagingen zijn groot. Dat vraagt van organisaties, bedrijven en individuen een steeds groter vermogen om te kunnen omgaan met continue veranderingen.


Bovendien zijn de vraagstukken waar we mee te maken krijgen niet meer vanuit één discipline of domein op te lossen. HKU werkt aan een platform voor open innovatie dat inspeelt op deze complexiteit, de wensen van bedrijven en maatschappelijke organisaties en ontwikkelingen in ons onderwijs die daaruit voortvloeien.


Mogelijk werk je bij een bedrijf of maatschappelijke organisatie en herken je je in de volgende opmerkingen:


  • Ik weet dat wij meer met andere domeinen moeten samenwerken voor échte innovatie, maar hoe doe je dat?
  • Ik heb het gevoel dat ik nog veel meer van deze studenten kan leren, en zij van ons.
  • Hoe kan ik het creatieve denk- en doe-vermogen in onze organisatie vergroten?
  • Hoe kunnen wij beter, met de mensen die het betreft, onderzoeken waar kansen liggen?
  • We zouden graag zelf ook vaardiger worden in het inzetten van creatieve methoden.

Op zoek naar een nieuw samenwerkingsmodel

Bij HKU geloven we in een samenwerkingsmodel waarin je als innovatiepartner met andere partners een actieve rol hebt in het ontwerpproces met studenten, docenten en experts. Zo kun je je de processen en methoden voor creatieve innovatie die we bij HKU onderwijzen en onderzoeken zelf eigen maken. En zo wordt jouw (domeinspecifieke) kennis, ervaring en netwerk geïntegreerd met dat van anderen.


Op die manier creëren we ruimte voor een echte open innovatie-omgeving waarin jij, HKU-studenten, docenten, onderzoekers en andere relevante stakeholders samenwerken aan complexe (maatschappelijke) vraagstukken.

Start vanaf september 2020

Vanaf september 2020 starten de eerste onderwijsprogramma’s die op een nieuwe manier gaan samenwerken met organisaties binnen en buiten Utrecht. Deelnemende organisaties hebben de wens om te werken aan (grote) maatschappelijke opgaves vanuit een open, neutrale en creatieve omgeving.


Je voelt behoefte aan het vergroten van de creatieve innovatie- en veranderkracht van je organisatie en kan budget en tijd vrijmaken om met één of meer medewerkers actief mee te ontwerpen en te leren van elkaar.

Denk mee over dit initiatief

Zou je graag intensief samenwerken met HKU-ers en andere organisaties aan complexe vraagstukken? Wil je een vraagstuk indienen of heb je ideeën over hoe dit platform voor open innovatie aan kan sluiten bij de wensen en werkwijze van jouw organisatie?


Het precieze ontwerp van het platform is nog in ontwikkeling, dus we horen graag jouw ideeën en feedback. Neem hiervoor contact op met Jitkse Hirs.