HKU

HKU X is de ruimte voor HKU'ers die verder willen met hun onderneming of afstudeerproject.

Voor jouw ontwikkeling als creatief ondernemer

In HKU X werk je verder aan je idee en neem je deel aan workshops en activiteiten voor je verdere ontwikkeling als creatief ondernemer. Je deelt een professionele werkplek en kunt gebruik maken van de omliggende werkplaatsen.

HKU X huisvest een mix aan disciplines en bestaat uit afstudeerders afkomstig van alle HKU-opleidingen. Hierdoor leg je snel nieuwe verbindingen en ontwikkel je de vaardigheden en netwerken die je nodig hebt om de wereld met je project te veroveren.

Crossovers en coaching

Deelnemers aan HKU X benutten de ruimte voor het doorontwikkelen van hun onderneming en plannen en helpen elkaar bij het aanscherpen van hun missie, identiteit en kerndoelgroep. De focus ligt op samenwerking: niet alleen binnen de eigen discipline, maar vooral ook met andere (creatieve) disciplines en wetenschappelijk onderzoek.


Een voorwaarde om deel te nemen aan X is dat je met je project of onderneming een crossover maakt met een context buiten de kunsten, zoals bijvoorbeeld gezondheid, stedelijke ontwikkeling of circulaire economie.

Zet je talenten in en doe mee!

Vervolgens helpen andere deelnemers, docenten en externe coaches je om de vaardigheden, de financiering en het netwerk op te bouwen om je creatieve talent succesvol en duurzaam binnen zo’n context in te zetten.

Ieder jaar kun je instromen in september of februari. Je schrijft je in via de HKU X-website waar je kort je plannen en motivatie beschrijft. In overleg bepalen we hoe wij jou het beste verder brengen en wat jouw deelname bijdraagt aan de HKU X-community.

Locatie

HKU X

Ina Boudier-Bakkerlaan 50 (meteen links na de ingang)

3582 VA Utrecht