HKU

Het centrum stimuleert creatief aanpassingsvermogen, strategisch inzicht en bovenal een actieve, ondernemende houding.

Werken in de kunsten en creatieve industrie vereist meer dan ooit de vaardigheid over de grenzen van de eigen beroepspraktijk te kunnen kijken. Niet iedere kunststudent wordt ondernemer, maar iedere kunststudent moet over ondernemende kwaliteiten beschikken.


Het Expertisecentrum voor Creatief Ondernemerschap heeft als doel studenten, docenten en alumni deze vaardigheden te helpen ontwikkelen.


Er is ruimte voor méér dan alleen het economisch perspectief: er is ook aandacht voor de maatschappelijke betekenis, sociaal ondernemerschap en innovatief denken. We zoeken nadrukkelijk partnerschappen binnen en buiten Utrecht en we koppelen onderwijs aan bedrijvigheid wanneer dit beiden kan versterken.

Wat we doen

HKU X is een ondernemende leeromgeving voor HKU'ers (studenten en alumni) die verder willen met hun onderneming of afstudeerproject. In HKU X doen deelnemers mee aan workshops en activiteiten voor hun verdere ontwikkeling als creatief ondernemer. Ze delen een professionele werkplek en kunnen gebruikmaken van de omliggende werkplaatsen.


Iedere donderdag kunnen studenten, alumni en medewerkers tussen 12.30 uur en 13.30 uur terecht in HKU X met al hun ondernemersvragen. Dit noemen we Loket HKU en het is gratis en voor iedere HKU'er toegankelijk.


hku café organiseert informele ontmoetingen voor en door studenten met als doel het bouwen aan een sterke ondernemende en cross-disciplinaire studentencommunity.


Tijdens Alumni-voor Alumni Meetups delen oud-studenten en vers afgestudeerden ervaringen. De meetups dragen bij aan het versterken van de alumni-community.

Wie is wie?

  • Arlette Kerkhof, directeur
  • Ingrid Mooy, projectleider
  • Jitske Hirs, accountmanager
  • Tom van de Wetering, projectmedewerker HKU X
  • Lotte Walrave, communitymanager HKU X
  • Radia Elgarbi, projectmedewerker
  • Luuk van de Klundert, hku café

centrumondernemerschap@hku.nl