HKU

HKU'ers brengen Oeganda en Nederland dichter bij elkaar

7 maart 2017
Oeganda, dat is toch een land dat je maar beter kunt vermijden? Drie HKU-studenten ontdekten tijdens hun stage in Oeganda dat ons beeld over het land behoorlijk eenzijdig is. Maar veel Oegandezen weten eigenlijk net zo weinig over Nederland. Daarom startten Lynn Smit, Lizzy Steller en Tessa de Boer het RealiteitBureau. De stage van de drie studenten past naadloos in het internationaliseringsbeleid van HKU.

Nieuwssite Nieuw Amsterdams Peil (NAP) maakte een reportage over het project van de drie HKU'ers. Je kunt het item hieronder terugkijken, of het artikel lezen op de website.

HKU op bezoek in Oeganda

HKU bouwt actief aan creatieve samenwerkingen met Oeganda. In februari ging HKU mee met een Dutch Design-missie naar het Oost-Afrikaanse land. Zeven Nederlandse creatieve bedrijven en instellingen ontmoetten en werkten samen met zeven vergelijkbare Oegandese instellingen met het doel creatieve partnerschappen te verkennen. Design Hub Kampala (DHK) en de Nederlandse ambassade in Uganda organiseerden de missie.

DHK wil de beste bedrijven van Oeganda bij elkaar brengen en de creatieve industrie in het land een impuls geven. HKU draagt daaraan bij door het mogelijk maken van partnerschappen, uitwisselingen en stages zoals die van Lynn, Lizzy en Tessa.

HKU Nieuws voor bedrijven