HKU

Media: Streekstations

1 januari 2013


Opdrachtgever
InnovatieNetwerk ontwikkelt grensverleggende en duurzame vernieuwingen in landbouw, agribusiness, voeding en groene ruimte en zorgt dat deze vernieuwingen door belanghebbenden in de praktijk worden gebracht.

De vraag
InnovatieNetwerk zoekt naar nieuwe manieren om het verhaal rondom het project Streekstations te vertellen en te delen. Dit project probeert het platteland bij de snelweg te betrekken en mensen het platteland naast de snelweg weer te laten ervaren. Het verhaal van Streekstations is hetzelfde als het verhaal van de zoektocht naar systeeminnovatie. Door dit complexe proces te visualiseren wil InnovatieNetwerk alle betrokkenen op coherente manier informeren over de ingeslagen wegen, de gemaakte keuzes, de successen, de teleurstellingen en de motieven die hierbij een rol hebben gespeeld.

Studententeam
Studenten Audiovisual Media, Interaction Design, Media Management en Digital Video Design.

Het proces
Bij het vertellen van het verhaal wordt gebruikgemaakt van een gelaagde vertelstructuur waarin de genres fictie en documentaire elkaar ontmoeten. Het verhaal moet kunnen worden ervaren, maar ook de mogelijkheid geven tot verdieping.

Begeleiding
Het project werd begeleid door een docent en onderzoekers van het onderzoeksprogramma Applied Narrative Design.

Duur
Van september tot december 2012.

Eindresultaat
Het eindresultaat is een film in paper-cutstijl geworden: