HKU

Media : Multimediaal kunstwerk Provinciehuis Utrecht

1 januari 2014


Opdrachtgever: Provinciehuis Utrecht
Het nieuwe kantoor van Provinciehuis Utrecht wordt zodanig verbouwd en ingericht dat het de nieuwe manier van werken, dat wil zeggen niet afhankelijk van tijd en plaats, faciliteert. De provincie wil op deze nieuwe locatie ook de toegevoegde waarde van beeldende kunst tot uiting laten komen.

De vraag
Ontwerp een multimediaal kunstwerk dat als doel heeft een verbinding te creëren tussen het Provinciehuis (binnen) en de provincie Utrecht (buiten). Het kunstwerk moet het verhaal achter de provincie Utrecht, het gemeenschappelijke doel waar alle werknemers zich dagelijks voor inzetten, zichtbaar maken.

Studententeam
Het studententeam bestond uit studenten Animation, Digital Media Design, Digital Video Design, Game Design and Development, Interaction Design and Media Management.

Begeleiding
De projectbegeleiding werd gedaan door een docent en onderzoekers van het onderzoeksprogramma Applied Narrative Design.

Duur
Van september 2012 tot december 2012

Eindresultaat
Een interactieve applicatie die twitterdata visualiseert middels een digitaal beeld in de ruimte van de fietsenkelder naar het gebouw van het Provinciehuis. Het beeld heeft een boomstructuur die groeit naargelang bepaalde woorden worden getwitterd die gerelateerd zijn aan de Provincie Utrecht.

Bekijk een impressie van het eindresultaat: