HKU

Media: Limes-Portico

1 januari 2013


Opdrachtgever
Gemeente Utrecht

De vraag
Het Limes-pad is een grens uit de Romeinse tijd die door (een deel) van Utrecht loopt – onder andere door de wijk Kanaleneiland. De Gemeente Utrecht wil de inwoners van de wijk bekend maken met het bestaan van het pad en de historie ervan.

Studententeam
Studenten Digital Video Design, Digital Media Design en Interaction van KMT in samenwerking met twee studenten van de Universiteit Utrecht.

Het proces
Door middel van verschillende onderzoeksmethoden heeft het team eerst informatie verzameld over de wijk en de geschiedenis van het Limes-pad. Dit varieerde van het interviewen van bewoners tot het bezoeken van archieven.

Op basis van de verzamelde informatie zijn vervolgens doelen geformuleerd, en door middel van brainstorms zijn uiteindelijk twee ideeën gekozen om uit te werken. Deze benadrukten allebei de link tussen het vroegere Limes-pad en het huidige Kanaleneiland. Beide concepten werden uitgewerkt voor een presentatie aan de opdrachtgever.

In samenspraak met de opdrachtgever en projectbegeleider is gekozen voor het idee “Julius en de tijdmachine”, waarin leerlingen van basisscholen in de wijk de jonge Julius door middel van een tijdmachine kunnen helpen om keizer van het Romeinse rijk te worden.

Duur
4 maanden

Eindresultaat