HKU

Alumni HKU winnen Buma ROCKS! Export Award 2017 met band Textures

3 mei 2017Gefeliciteerd Textures! De Nederlandse progressieve metalband wint dit jaar de Buma ROCKS! Export Award. Zij ontvangen deze prestigieuze prijs als beloning voor de behaalde successen in het buitenland. Bij de band zijn twee alumni HKU Muziek en Technologie betrokken, gitarist Bart Hennephof en producer Jochem Jacobs. De prijs wordt zondag 21 mei tussen 22.00 en 00.00 uur uitgereikt op Pinguin Radio door Frank Helmink, directeur Buma Cultuur, en Peter van der Laan.

Frank Helmink: “A priori is de Buma ROCKS! Export Award een prijs die wordt uitgereikt aan een Nederlandse band of artiest die succes heeft in het buitenland. Daarnaast is de award officieus natuurlijk een eerbetoon aan de winnaar. In het geval van Textures volkomen terecht want de unieke, direct herkenbare muzikale stijl van de band – technische, knap gespeelde progressieve deathmetal met een vleugje hardcore die live als een groovende pletwals fungeert – is sinds jaar en dag ook internationaal erkend. Textures heeft sinds de oprichting in 2001 talloze bands beïnvloed en het belang van Nederland als (hard)rock- en metal-land dik onderstreept.”


De band laat weten zeer verheugd te zijn met de erkenning in de vorm van de Award: “Van 50 naar 50.000 man publiek. Van krakkemikkig busje tot Boeing 747. Van Etten-Leur tot New-Delhi. Van trendsetters tot inspirators en van dorpsbewoners tot wereldburgers: we hebben een aardige promotie gemaakt de afgelopen 16 jaar. Flink afgezien, maar daardoor een groot verhaal te vertellen. Dank voor de credits voor al onze gigs – meer dan 75 procent – die we in het buitenland speelden.”

Buma ROCKS! Export Award

Sinds mei 2014 is de Buma ROCKS! Export Award uitgereikt aan achtereenvolgens Adje Vandenberg, Epica en Within Temptation. Deze Award is de voortzetting van de Conamus Exportprijs (1972-2005) en de Buma Exportprijs (2006-2012), die bestemd waren voor de meest succesvolle artiesten, muziekproducers en auteurs op het gebied van Nederlands auteursrecht in het buitenland. De Buma ROCKS! Export Award wil met name het internationale bereik van de Nederlandse acts in de genres (hard)rock, metal en punk benadrukken.

▶︎ De award wordt officieel uitgereikt op 21 mei tussen 22.00 en 00.00 uur op Pinguin Radio

▶︎ Textures zien spelen? 5 mei staan zij op Bevrijdingsfestival Overijssel 2017