HKU

Maken met Nirav Christophe

Datum: 30-9-2015
Plaats: Oudenoord 700
Tijd: 16:40-18.10Altijd al willen weten wat er op alle andere schools eigenlijk gebeurt? Dit eerste event gaan we vooral kennismaken met de vraag ‘hoe faber ben jij?’ door te kijken naar het werk van enkele studenten afkomstig van de acht schools. Ze pitchen hun werk volgens het concept ‘ three strong minutes’ waarop Nirav Christophe (HKU lectoraat Performatieve Maakprocessen) spontaan vanuit zijn expertise reageert. Wat wordt er bij de verschillende schools onder maken verstaan? Rens Machielse (directeur HKU Muziek en Technologie) leidt dit gesprek, waarbij de zaal natuurlijk ook mee mag praten. Want we zijn benieuwd: Hoe faber ben jij eigenlijk?

De volgende (oud) HKU-studenten pitchen hun werk:

Taner Akyuz en Serhan Meewisse (HKU Media, Image and Media Technology)

 "From a young age I've been thrilled about technology, design, science, art, culture & music. Creating new stories and idea's sets me on fire!
Visual storytelling is my passion through which I hope to create engaging cinematic content that arouse your senses and convey a feeling of awe."


Sem Isabelle Wierenga  (HKU Fine Art and Education, afgestudeerd)
Sem neemt je mee in haar beleving van rouw en verlies, haar kunst werkt, een reflectie van haar emoties die weerkaatst op het gevoel van de toeschouwer. Een ontroerende wisselwerking.

Beatrijs Rümke (HKU Fine Art and Education)
Beatrijs' werk duikt in persoonlijke thema's die lijken te schuren en prikken, maar met aandacht een wereld bereikt waarin rust en ruimte zich openen.

Jeske de Blauw (HKU Muziek en Technologie)
Jeske componeert het liefst voor multimediale projecten waar film, dans, theater en muziek elkaar ontmoeten en versterken.

Koen de Groot (HKU Muziek en Technologie, Composition Electronic Music)

Koen maakt installatiekunst en composities.

Pépé Heijenberg (HKU Theater, Interactive Performance Design)

"Ik neem jullie graag mee in de nieuwe wereld van theater, theater buiten de ‘black-box’, geen stoelen, geen podium, maar een echte ervaring. Je bent het waarschijnlijk al lang eens tegengekomen, maar heb je nooit beseft dat er een hele opleiding voor is."
Nirav Christophe

Lector Nirav Christophe is theaterwetenschapper en neerlandicus, en bovendien een internationaal gerenommeerd schrijfdocent en schrijfpedagoog. Als schrijver voor toneel en radio is hij gespecialiseerd in de pedagogie van dramaschrijven, hetgeen ook zijn PhD-focus is. Hij is een kenner op het gebied van creativiteitsprocessen, in het bijzonder theatrale maakprocessen. Op dit gebied is hij een autoriteit in het doen van praktijkgericht onderzoek.


In 1992 richtte hij aan HKU de eerste vierjarige HBO-schrijfopleiding op. Van die opleiding was hij negen jaar artistiek leider. Van 2001-2005 was hij lector Taal & Schrijven. Sinds 2006 is hij lector aan HKU, eerst bij het lectoraat Theatrale Maakprocessen en sinds 2014 bij Performatieve Maakprocesssen.

Rens Machielse

Rens Machielse is directeur HKU Muziek en Technologie, docent Compositie voor de Media en programmaleider van het onderzoeksprogramma Muziekontwerp. Voorheen was hij betrokken bij betrokken bij het onderzoeksprogramma Creative Design Practices waarbinnen hij in 2012 zijn MPhil-onderzoek naar Collaboration and Interaction in Narrative Postproduction succesvol afrondde.

Rens was zo’n kleine dertig jaar werkzaam als componist voor theater, film, televisie en de reclameindustrie. Tijdens deze carriere kreeg Rens diverse prijzen voor zijn filmmuziek, doceerde hij o.a. op de Filmacademie Amsterdam en de Film Academy Baden Württemberg en was hij co-initiator van het MIMM.