HKU

Maken met Anneke Sluiters en Vincent Brons

6 april 2016


Onderwijs in tijden van permanente afleiding

We leven in een wereld waarin je niet zegt dat je je somber voelt: we houden het liever gezellig. Maar hoe lekker is het om af en toe een stevig potje te janken? Acteurs Anneke Sluiters en Vincent Brons vertellen bij Studium Generale over hun voorstelling De meest zwaarmoedige voorstelling die ooit gemaakt is (waarvan het hele publiek moet huilen).


Spel, complot, tranen en humor, het kwam allemaal terug in de interactieve lezing van Sluiters en Brons. De bezoekers werden op speelse wijze meegenomen in het idee achter de voorstelling. Daarnaast vertellen zij meer over hun inspiratiebronnen, ideeën, samenwerkingen en werkwijzes. 


Benieuwd naar de voorstelling? Je kunt hem nog bekijken tot en met 29 april 2016. Bekijk de speellijst.
Maker en actrice Anneke Sluiters praat met Studium Generale over het wonder van acteren, (on)zekerheden en kwetsbaarheid. Bekijk meer op Vimeo.

Anneke Sluiters

Anneke Sluiters studeert in 2012 af aan de acteursopleiding van HKU. Tijdens haar studie maakt en speelt ze verschillende producties, zoals haar soloperformance You Can Have None, en Scènes uit het hiernamaals onder regie van Sanne van Rijn. Bij Golden Palace speelde zij in Rampentraining voor Stewardessen. Speciaal voor festival Tweetakt maakt Anneke de jeugdproductie Horror met Willemijn Zevenhuis, een jaar later gevolgd door haar solo Lucifers. Anneke produceert in 2012 de solovoorstelling Don’t Get Me Wrong die als winnaar van ‘Best of ITs on Tour’ in het najaar van 2013 op tournee gaat. Foto: Ivar Teunissen

Vincent Brons

Vincent Brons studeerde in 2012 af aan de acteursopleiding van HKU. Brons werkte samen met o.a. Sanne van Rijn, Kassys, de Warme Winkel, Marien Jongewaard en ‘t barre land. Tijdens zijn opleiding ontwikkelde hij een fascinatie voor de werking, manipulatie en fantasie van popcultuur. Bestaande bronnen worden door hem verzameld om vervolgens genadeloos onderzocht en gefileerd te worden om een nieuw en persoonlijk verhaal te vormen. Na zijn studie maakte hij o.a. bij BonteHond de voorstelling WE ARE BIG BOYS en samen met Marte Boneschansker het theatrale reisverslag Mauerkopf

Foto: Casper Koster