HKU

Maken met Aaron Rookus

16 maart 2016


Het maken is allesbehalve eenduidig. Zeker in de filmwereld, omdat je daar nauw moet samenwerken met anderen. Ondernemerschap is om die reden een heel belangrijk onderdeel van het vak. Samenwerken maakt ook dat je moet overdragen, moet je daarvoor vooraf alles hebben uitgedacht, of is er ook ruimte om zaken middenin het proces bij te stellen? En hoeveel ruimte is er dan? Aaron heeft een nieuwe werkfilosofie, te werken met wat er is, en deelde dit met het publiek.

Daarnaast is het interessant hoe je filmmaker wordt. Wat heeft hem hiertoe gedreven? Wat zijn zijn inspiratiebronnen geweest? Hoe groeit zoiets?Interview met Aaron Rookus, bekijk ook de gehele registratie van de lezing.

Aaron Rookus (1983) studeerde in 2008 cum laude af aan HKU, audiovisuele media.  Zijn afstudeerfilm ‘I Wish I Could Share the Happiness Of Being Alone With Someone Else’ won meerdere prijzen, waaronder de HKU award. In 2009 regisseerde hij een aantal muziekvideo's en ontwikkelde hij projecten voor korte films. In 2010 werd hij geselecteerd voor een internationaal, door mediadesk gesponsord programma genaamd Engage wat de ontwikkeling voor speelfilms stimuleert en voor de Berlinale Talent Campus 2012. In 2015 regisseerde en schreef hij (samen met Saskia Diesing) de tv-film ‘Een goed leven’. De film kreeg twee gouden kalf nominaties en verzilverde er één (beste actrice Ariane Schluter). Aaron Rookus is naast zijn werk als regisseur ook docent aan HKU.