HKU

De HKU heeft een eigen galerie, theater en concertzalen waar het veelzijdige werk van studenten en afgestudeerden te beleven is, zoals concerten, theatervoorstellingen, exposities en installaties.

De podia zijn voor iedereen van binnen en van buiten de HKU te bezoeken en (bijna) altijd gratis toegankelijk.


Academiegalerie

AG, Ruimte voor nieuwe kunst en media is de tentoonstellingsruimte van HKU in het centrum van Utrecht. Met acht of negen presentaties per jaar wordt hier het beste getoond van wat HKU te bieden heeft. Het AG-progamma geeft een actueel en gevarieerd beeld van het aanstormende talent binnen een breed scala aan kunstdisciplines die aan de HKU onderwezen worden: grafisch ontwerp, fotografie, illustratie, mediatechnologie, beeldende kunst, mode, productontwerp en meer.
Veel presentaties laten werk van veelbelovende HKU-studenten zien, maar daarnaast biedt AG ook regelmatig een podium aan jonge professionele makers, vaak HKU-alumni, die zich onderscheiden binnen hun vakgebied. Een deel van de programmering komt tot stand in samenwerking met andere culturele organisaties in Utrecht, zoals Impakt en het Nederlands Film Festival.
Behalve als tentoonstellingsruimte fungeert AG ook als ontmoetingsplek waar studenten, oud-studenten, docenten, professionals uit de kunst- en ontwerpwereld en andere belangstellenden elkaar ontmoeten, bijvoorbeeld op één van de drukbezochte openingen.

AG is tijdens tentoonstellingen geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.
Adres: Minrebroederstraat 16, 3512 GT Utrecht

ag.hku.nl

Akademietheater

In het Akademietheater kun je regelmatig voorstellingen en presentaties bezoeken van HKU-studenten en afgestudeerden. Daarnaast worden de theaterzalen regelmatig gebruikt voor producties in het kader van Utrechtse festivals.

Kijk in de Theateragenda voor voorstellingen in het Akademietheater.
 Hier kun je ook online reserveren. Wil je de maandagenda van het Akademietheater per e-mail ontvangen? Meld je dan aan voor de HKU-Theateragenda.

Akademietheater
Janskerkhof 17
3512 BM Utrecht

Concertzalen

Mariaplaats 27 is het Gebouw voor Kunsten & Wetenschappen, kortweg 'K&W' genoemd. Het is het oudste openbare concertgebouw van Nederland. In 1874 werd het gebouwd op de fundamenten van de oude Mariakerk. Vele klinkende namen stonden er op het podium: Johannes Brahms, Clara Schumann, Joseph Joachim, Henri Wieniavski, Eugène Ysaÿe en Anton Rubinstein.

In K&W bevinden zich twee concertzalen. Het meest in het oog springend is de J.M. Fentener van Vlissingenzaal, met 221 zitplaatsen en twee concertvleugels: een Yamaha en een Steinway. De kleine zaal (K1.08) is in gebruik voor (jazz- en pop-)concerten en lezingen.

Het Hoofdgebouw van het Utrechts Conservatorium aan de Mariaplaats 28 heeft een kapel en een orgelkamer waar concerten worden gegeven.

Kijk in de online HKU-Muziekagenda voor een overzicht van concerten. Wil je de muziekagenda per e-mail ontvangen? Meld je dan aan voor de HKU-Muziekagenda mailinglijst.

Het Utrechts Conservatorium
Mariaplaats 27, 28
3511 LL Utrecht
Telefoon: 030-2314044