HKU

HKU'ers winnen zilver tijdens CREA-finale voor ondernemende studenten

15 november 2016 | webredactie@hku.nl


Guido Cornelis en Ellen Hendricks, studenten van HKU Kunst en Economie, hebben als onderdeel van een internationaal team van student-ondernemers de tweede prijs gewonnen tijdens de CREA Business Contest in Milaan afgelopen maand. De studenten maken deel uit van het start-up team FIERO dat eerder dit jaar scoorde tijdens een voorronde in het Italiaanse Ostuni. Het team mag deelnemen aan het incubationprogramma van Crosspring in Utrecht.

Aan de CREA Business Contest deden 14 student-ondernemingen mee, waarvan 7 hun idee mochten pitchen aan een internationale jury van investeerders en incubators.

CREA Summer Aacademy

Aan de finale gingen regionale voorrondes vooraf onder de naam CREA Summer Academy, waaronder die in Ostuni in Italië waar Guido en Ellen aan hebben meegedaan. Ook in Utrecht werd zo'n voorronde georganiseerd, door HKU in juli van dit jaar.

Deze Summer Academy van HKU leverde twee finalisten op die naar Milaan mochten. Dit zijn de studententeams ELIXR met Kunst en Economie-student Daniël Gorter en Enrich Each Other, waar Theaterstudent René 't Hart deel van uitmaakt. Ook deze student-ondernemingen gooiden hoge ogen tijdens de finale en zijn van plan hun activiteiten verder uit te bouwen.

Over CREA

CREA is een Europees netwerk van 'summer academies' die ondernemerschap in innovatieve sectoren willen stimuleren. Studententeams bedenken een creatief idee en proberen deze uit te bouwen tot haalbaar businessmodel.