HKU

HKU-alumni ontvangen bijdrage uit Filmfonds voor realiseren nieuwe producties

12 juni 2017


film

In het kader van talentontwikkeling van nieuwe makers heeft het Filmfonds uit 21 filmplannen acht korte fictiefilms en één korte documentaire geselecteerd die worden ondersteund met een realiseringsbijdrage van maximaal € 30.000. Het Fonds was ook dit jaar verheugd over de hoeveelheid, diversiteit en kwaliteit van de ingediende plannen. De ontwikkeling van talent stond wederom centraal bij de selectie, alsook de zoektocht van de maker naar een eigen handschrift.

De geselecteerde plannen van alumni Audiovisual Media zijn:In de Zomer

Regie: Ilia ten Bohmer

Scenario: Ebru Akyildiz

Producent: Revolver Amsterdam
L’été et tout le reste

Regie en scenario: Sven Bresser

Producent: IJswater FilmsLiminal Space

Regie en scenario: Wout-Peter Malestein

Producent: Kaliber Film

Alles in de Wind (documentaire)

Regie en scenario: Yaron Cohen

Producent: Stichting Vossen Films

De films worden binnen twaalf maanden geproduceerd en uitgebracht. In 2015 en 2016 vonden de eerste twee succesvolle edities van de regeling Realisering korte film plaats. Deze werden gefinancierd uit extra middelen voor talentontwikkeling, die het Fonds in die jaren ter beschikking kreeg. Voor de periode 2017-2020 heeft het Filmfonds binnen het Fondsbudget middelen vrijgemaakt om de regeling jaarlijks te continueren.

Hiermee komt het Fonds tegemoet aan de grote wens van de sector om meer continue mogelijkheden te creëren voor de productie van korte fictiefilms en korte documentaires door jonge makers die onlangs zijn afgestudeerd van een erkende beroepsopleiding voor film. In de afgelopen twee jaar zijn 16 korte films geselecteerd met sterke resultaten.