HKU

Buitenlandse talenten aan HKU ontvangen Holland Scholarship

9 december 2016


Getalenteerde masterstudenten uit het buitenland hebben op donderdag 8 december de Holland Scholarship ontvangen uit handen van Jules van de Vijver, voorzitter van het college van bestuur van HKU. Het gaat om studenten uit China, Turkije, Thailand, Colombia, Mexico en de Verenigde Staten. De Holland Scholarship is een studiebeurs van 5000 euro voor talenten buiten Europa.

De ontvangers van de beurs studeren al in Nederland en zijn vanwege hun talent geselecteerd door de directeuren van de betreffende HKU-schools. In 2016-2017 zijn er 6 beurzen beschikbaar voor Master of Music, Master Scenography en Master of Arts in Fine Art. Het gaat om de onderstaande studenten:

Zixuan Wu, China (Master of Music, Music Design)
Secil Kuran, Turkije (Master of Music, Music Design)
Rubina Lee, Verenigde Staten (Master of Music, Performance)
Laura Bello Castro Colombia (Master of Music, Performance)
Kulaporn Temudom, Thailand (Master Scenography)
Elena Pietrini Sanchez, Mexico (Master Fine Art)

Vanwege een onverwacht optreden in de Verenigde Staten, ontbreekt één van de ontvangers op de foto's.

Over de Holland Scholarship

Talentvolle studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (EER), kunnen de beurs aanvragen als ze nog niet eerder een graad in Nederland hebben behaald. Bij de EER horen alle landen van de Europese Unie, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland. De Holland Scholarship bedraagt 5000 euro en wordt beschikbaar gesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en 48 Nederlandse hoger onderwijsinstellingen, waaronder HKU.

Het Holland Scholarship-programma heeft als doel het wereldwijd profileren van Nederland als aantrekkelijk hogeronderwijsland. Het beoogt getalenteerde internationale studenten naar Nederland te halen en met hen een blijvende band op te bouwen. Er zijn ook beurzen voor Nederlandse studenten die naar het buitenland gaan.

Foto's: Peter Menninga

Aanvullende informatie

Meer over het Holland Scholarship