HKU

Tim Dekkers - Fragile Mind

Locatie: Click & Collect, 2e etage

Model: Armando van den Berg

Fragile Mind

We leven in een maatschappij waar veel van ons wordt verwacht en waarin we als persoon erg bezig zijn met hoe we in de maatschappij staan. Dit is mede de reden voor de groei van het aantal mensen met een depressie.

De hoeveelheid prikkels die wij binnen krijgen sloopt ons. We verschuilen ons achter eenmasker en proberen onze onzekerheden te verbloemen. In werkelijkheid maakt het ons kapot. De mentale lasten die wij moeten dragen worden te zwaar. Zijn we wel gemaakt om zo te leven en moeten wij dit wel willen? Wat eenmaal gebroken is, wordt nooit meer zoals het was.

Tim Dekkers

Ik zie de mens als een blank canvas. Mode is voor mij meer dan kleding. Ik zie het als een kunstvorm. Mijn onderwerpen gaan over mijn eigen fascinaties en irritaties in de wereld.
Vanuit het lichaam ga ik op zoek naar vormen en materialen die het verhaal kunnen vertellen. Daarbij zoek ik graag de grens op tussen mode en kunst.

Over HKU Design

HKU Design leidt ontwerpers op die onze continue veranderende wereld met een nieuwsgierige blik bekijken en de alledaagse tastbare werkelijkheid op hun eigen manier een stukje beter of mooier willen maken.

Lees verder