HKU

Stephanie Vlijter - LET THEM TALK

Locatie: The Kitchen, 2e etage

Fotograaf: Chantal van Lobbrecht
Model: Judith-Anna van Valkenburg

Let Them Talk

Het begon bij mijn oma thuis. Mijn ogen vielen op haar vitrinekast, met daarin haar zelfgemaakte traditionele, Surinaamse hoofddeksels, ook wel genoemd: Angisa (hoofddoek). Ik liet mijn onderzoek hierdoor leiden en ik kwam tot diverse ontdekkingen die mij persoonlijk aangrepen. Een voorbeeld hiervan is dat de vouwwijze van de angisa een boodschap uitdrukt. Verder is de angisa onderdeel van de traditionele klederdracht, de koto, welke voort is gekomen ter bescherming van de slavinnen met als gedachtegoed zoveel mogelijk te bedekken. Met deze ontwerpen heb ik mijn eigen interpretatie aan dit gedachtegoed weergegeven.

Stephanie Vlijter

Stephanie Midorie Vlijter (1988, Rotterdam) is vanaf haar jonge jaren al bezig met mode en mocht stiekem afkijken bij haar oma, tante en moeder. De vrijheid die kleding geeft om je persoonlijkheid te kunnen tonen zonder woorden is wat Stephanie het meest fascineert. Volgens haar is mode een boodschap naar de mens en soms een stukje bescherming en veiligheid.

Over HKU Design

HKU Design leidt ontwerpers op die onze continue veranderende wereld met een nieuwsgierige blik bekijken en de alledaagse tastbare werkelijkheid op hun eigen manier een stukje beter of mooier willen maken.

Lees verder