HKU

HKU Design nodigt je uit om ons te komen ontmoeten op Dutch Design Week 2016.

Vanuit ons basiskamp op het Design Perron presenteren we met een verse blik op actuele thema’s de projecten van de nieuwe lichting designers. Dutch Design Week is voor hen een plek om de volgende stap te zetten in hun ontwerpproces. Samen met jou willen ze nieuwe vragen beantwoorden, kritisch blijven en een ander licht schijnen op hun eindwerk. We bevragen de manier waarop we in contact blijven, met materiaal omgaan en hoe een project altijd kan blijven doorgroeien. Kom en ontmoet, want 'Hier is Utrecht'.

Zaterdag 22 - zondag 30 oktober 2016
van 10:00 - 18:00 uur, gratis entree!
zaterdag 22 oktober 18:00 - 21:00 uur - openingsborrel Design Perron
HKU @ Dutch Design Week

HKU | Hier is Utrecht

Yvette van Bakel - Hoe ontwerpt een zakkenroller?

Als je bewust invloed kunt uitoefenen op de manier waarop mensen waarnemen, bepaal je precies hoe een plek ervaren wordt. Een zakkenroller is meester in manipulatie en laat zien hoe effectief het is om deze kwaliteit te beheersen. Ik ontrafelde hun trucs.

Profiel Yvette op Exposure 2016

Madelief Braaksma - Binnenwerk

Gefascineerd door de esthetiek van het fysieke materiaal van botten, ben ik begonnen met het aanleggen van een verzameling om deze buiten de natuurlijke context verder te kunnen onderzoeken. Ik kwam erachter dat er een angst- of acceptatiegrens is wanneer er met dit materiaal wordt gewerkt, dit wil ik verder onderzoeken.

madeliefbraaksma.nl

Jos Carpio van Osch - Freedom

In samenwerking met het Ministerie van Defensie ging ik nieuwe toepassingen zoeken voor oude legerkleding. Deze stoelen heb ik ontworpen met de intentie om de persoon die er op zit een vrij gevoel te geven. Op deze manier zorgen deze uniformen toch nog voor een beetje vrijheid.

joscarpio.com

Kelsey van Driel - Never stop playing

De meeste meubels zijn statisch en elke dag hetzelfde. Ik wil dat mensen zelf een keuze kunnen maken in hoe het product er uiteindelijk uit komt te zien. Deze kast wordt een spelelement door de modulaire elementen en laat door de visuele veranderingen zien dat die gebruikt wordt.

kelseyvandriel-productdesign.com

Zoé Daemen & Sofie IJzerman - IVY | Generation of Change Agents

IVY is een open source platform en database waar de modestudent het overzicht kan vinden van alle mogelijkheden binnen duurzame mode. Zo kunnen zij de transitie versnellen naar een duurzamere mode-industrie en de verantwoordelijkheid voelen en nemen voor de ontwerpen die ze maken.

ivychangeagents.com

Fenna Wenselaar - Waarom mijn collega denkt dat ik alleen maar verse muntthee drink

Artistieke research naar wat een eerste indruk precies is.Razendsnel denken wij te weten met wie we te maken hebben. We vormen vliegensvlug een totaalindruk en zijn ons lang niet altijd bewust van de oordelende gedachten die we hebben bij het zien van een ander. Hoe vormen we zo’n eerste indruk?

fennawenselaar.com

Jasmijn Rothuizen - Local Meets Tourist

Een installatie speciaal gemaakt voor de inwoners van Utrecht, die het verwonderen van eigen stad lijken te vergeten. Toeristen verwonderen zich over de nieuwe omgeving. Kijk ook eens als een toerist. Verander je perspectief en ontdek verborgen plekken.

Profiel Jasmijn op Exposure 2016

Jipke Lezwijn - 3D Origami Textiles

Een uitgebreid materiaalonderzoek, waar ik nog lang niet mee klaar ben. Vanuit mijn fascinatie voor origami en mijn liefde voor ambachten - in dit geval breien - ben ik op zoek naar de grenzen en toepassingen van dit nieuwe materiaal.

jiplezwijn.nl

Milou van Zoomeren - Verlicht

De interactieve lichtobjecten hebben allen een bewegend element. Hierdoor word het licht en schaduwspel telkens veranderd. Het mooie van licht is dat het verder reikt dan het product in materie, waardoor het lichtspel invloed heeft op de ruimte eromheen.

milouvanzomeren.com

Zain Naqvi - Boundaries

Vanuit mijn eigen ervaring als vluchteling heb ik een strategie ontwikkeld waar vluchtelingen hun identiteit kunnen laten zien of vormen. Zo kan de vluchteling zijn talent binnen een stad, dorp, wijk of gemeenschap benutten en inzetten. Want wat kan de vluchteling voor zichzelf en de maatschappij betekenen?

zain-naqvi.tumblr.com

Guido Beeldstro, Rowena van Buur, Lennart de Neef, Niels van der Putten - De Kier

Het project 'Studio Witruimte' van het collectief deKier presenteert de opbouw van een presentatie die ter plekke ontstaat. Hiermee stellen zij vragen over deze fase binnen een project en waarom deze altijd ongezien blijft.

Hou ons event op Facebook in de gaten. De komende dagen vertellen we je meer over wat we op DDW gaan doen. We nodigen jou uit om onze afstudeerprojecten vanuit een ander daglicht te bekijken. Want, wanneer is een project écht af? #hierisutrecht

Facebook