HKU

(afgelast) Coach je collega’s en leerlingen op en mét creatief vermogen

Datum: 2-4-2020 TM 2-7-2020
Plaats: HKU Theater of HKU Nieuwekade
Tijd: 15.30 - 18.00Coach je collega’s en leerlingen op en mét creatief vermogen

Ben jij een kunstenaar, leerkracht of werk je voor een school of culturele instelling? En wil jij je creatief vermogen (beter) leren inzetten? Meld je dan nu aan voor de cursus Creatief Vermogen.

De cursus Creatief Vermogen is voor leerkrachten, kunstenaars in de klas en culturele partners. Via verschillende coachtechnieken en inzichten in creatief vermogen leer je vanuit je eigen grondhouding creatieve werkvormen in te zetten bij:
- het aanspreken van leerlingen op hun creatief vermogen
- het verleiden en ondersteunen van collega’s ook hun creatief vermogen meer in te zetten

"Al doende kwam ik erachter hoe ik mezelf als persoon, met mijn eigen creatief vermogen, kan inzetten, zowel in de klas als bij collega’s"
- Sjoerd, deelnemer vorig jaar

Hoe
We vertrekken vanuit jouw leervraag. Jouw grondhouding, open vragende manier van handelen en je eigen creatief vermogen zijn daarbij ontwikkel- en vertrekpunt. We wisselen in deze middagen denken en doen af.

Kosten
Deelnemers die partners zijn in Netwerk Creatief Vermogen Utrecht: €0,-.
Deelnemers buiten het Netwerk Creatief Vermogen: €250
Kosten voor literatuur of ander materialen zijn voor eigen rekening.

Deelname factuurdocenten
Indien er cursusplaatsen over zijn, kunnen factuurdocenten deelnemen aan deze training. Hiervoor wordt een kostprijs in rekening gebracht. Deelname geschiedt in eigen tijd en de factuurdocent dient in het lopende studiejaar een serieuze binding met een school te hebben, dit ter beoordeling aan de schooldirecteur.
Mail naar levenlangleren@hku.nl voor de exacte prijs.

Cursusdata 2020
Acht donderdagmiddagen van 15:30 tot 18:00 uur.
1e: 2-4
2e:16-4
3e:14-5
4e: 28-5
5e: 4-6
6e: 11-6
7e: 25-6
8e: 2-7

Tijdsinvestering
Ongeveer 25 uur: waarvan 20 uur contacttijd, 5 uur zelfsturing aan eigen werkvraag en één bezoek aan een collega-deelnemer om deze collega ‘peer’ coaching te geven.

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op www.hku.nl/Opleidingen/Trainingen/TrainingsaanbodKunstdocenten.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden bij Salomé Nobel.

Creatief Vermogen Utrecht is een project in het kader van de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. In dit project werken HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), TivoliVredenburg, twaalf culturele instellingen en drieëntwintig basisscholen in Utrecht samen aan een leerlijn creatief vermogen. De nieuwe kennis uit dit netwerk wordt breed gedeeld.
Zie ook creatiefvermogenutrecht.nl.