HKU

‘Wendingen’: festival muzisch onderzoek

Datum: 17-5-2018
Plaats: HKU-locatie Oudenoord, Utrecht
Tijd: Vanaf 16:00 uur

Herken je in je eigen leven en werk het verlangen om je niet voetstoots neer te leggen bij de pasvorm van het protocol? Ben jij over de grenzen van je professie op zoek naar nieuwe vormen van vakmanschap, professionaliteit en samenwerking? Wil je de maatschappelijke bijdrage en de zin en betekenis van je werk verdiepen? Bezoek dan het festival ‘Wendingen’ van het lectoraat Kunst en professionalisering op donderdag 17 mei 2018 op HKU-locatie Oudenoord. Toegang vanaf 16:00 uur.

Op 17 mei kijkt Van Rosmalen terug naar het werk en de oogst van zijn lectoraat in de periode 2014-2018 en zet hij de lijnen uit naar de periode 2018-2022 met de vraagstelling: hoe draagt muzisch werken bij aan het realiseren van ‘goed werk’? Wat heeft de afgelopen vier jaar aan actief onderzoek naar ‘muzisch werken’ opgeleverd? Wat betekent het nu eigenlijk om ‘muzisch’ te werken en wat heb je daar aan in je werk, kunstpraktijk of studie?

Vanaf 16:00 uur ontvangen Van Rosmalen en alle betrokken onderzoekers hun publiek voor de algemeen toegankelijke sessie. Ze presenteren dan de resultaten van het besloten gedeelte eerder die dag, waar mede-onderzoekers, kunstenaars, denkers, docenten en organisatiekundigen hun tanden hebben gezet in de uitdagingen waar zij mee worstelen.

Programma

15:45 uur: deuren open
16:00-16:30 uur: ontvangst publiek met rondleiding langs onderzoekswerkplaatsen
16:30 -17:30 uur: afsluitende lezing door Bart van Rosmalen
17:30 uur: afsluitende borrel

Aanmelden kan via deze link. Wees er snel bij, de toegang is beperkt. Het werkt volgens het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’.

Achtergrond

De fascinatie van Bart van Rosmalen is hoe gespecialiseerde professionals in de kunst, de wetenschap, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties plezier, motivatie en inspiratie in hun werk vinden en houden op een wijze die zowel het individu als de organisatie sterker maken. Hij noemt dat ‘muzische professionalisering’. Van Rosmalen ontwaarde in de Griekse mythes van de muzen (de godinnen van kunst en wetenschap) eigenschappen zoals improvisatie, creativiteit en interdisciplinaire samenwerking die iedereen best wat meer in het werk kan gebruiken.

Bart van Rosmalen promoveerde in 2016 bij de Universiteit voor Humanistiek op het werk ‘Muzische Professionalisering- publieke waarden in professioneel handelen’ (Hier te vinden). Sinds 2014 is hij lector bij HKU.

Meedoen?

Meld je hier aan